Fonds Kleine Tijger

donate

             

DALTON, de kleine tijger

Dalton overleed in 2021 aan Medulloblastoom. Hij was 3,5 jaar jong. Dalton hield van gezelschap en vond het fijn in het ziekenhuis. Daar was altijd ‘actie’. Er viel vaak wel iets nieuws te beleven en nieuwe mensen te ontmoeten. Zijn wereld was daar een stukje groter dan thuis.

Dalton hield ontzettend van tijgers. Hij vond niets leuker dan gevaarlijk grommen en grote mensen de stuipen op het lijf te jagen. Het mag gezegd worden dat hij ook heeft gevochten als een tijgertje. 

GeneesKUNST

Kleine Tijger is opgericht ter nagedachtenis van Dalton en zijn strijd tegen kanker.

Het fonds wil zwaar zieke kinderen wapenen in hun strijd om hun ziekte te overwinnen, mentaal en fysiek. Door kunst in te zetten als therapie, stimulans en afleiding enerzijds - en door het occacioneel steunen van onderzoek naar pediatrische hersentumoren anderzijds.

Het fonds heeft als voornaamste doelstelling ernstig zieke kinderen culturele activiteiten te bieden in een veilige omgeving op hun maat. Door voorstellingen, activiteiten en workshops te organiseren, vergroten we hun blik op de wereld. Daarnaast worden ze geprikkeld en geholpen om hun eigen wereldje binnenin te verkennen, te verwerken en te delen. 

Fonds Kleine Tijger wil zwaar zieke kinderen de tools aanreiken om het maximum te halen uit hun mogelijkheden om te genezen, plezier te maken en zich te ontwikkelen tot veerkrachtige, sociale, zelfbewuste mensen.

Wil jij dit fonds ook steunen? Klik dan hier.

Meer info over het fonds, vind je hier: kleinetijger.be – Kunst en culturele activiteiten voor zwaar zieke kinderen.

               

                   

Laatst aangepast: 22 december 2022
Auteur(s):