Tournée Généreuse

Schrijf je nu in voor Tournée Généreuse en ontvang gratis juridische advies

Het opmaken van een testament geeft veel mensen een gerust gevoel. Je weet immers dat je alles op orde hebt en je wensen, ook na overlijden, volledig worden nageleefd. Door het opmaken van een testament zorg je daarnaast dat je vermogen maximaal wordt gebruikt en je niet onnodig veel erfbelasting betaald. Om je vragen te beantwoorden en hulp te bieden bij het opmaken van een testament, is daarom de komende maanden Tournée Généreuse georganiseerd door Testament.be. Denk je eraan om UZA foundation in je testament op te nemen? Dan ben je van harte welkom! Schrijf je snel in en profiteer van gratis juridisch advies én een culturele uitstap.  

Data en locatie Tournée Généreuse 

De (Nederlandstalige) Tournée Généreuse vindt plaats in mei en juni 2021 op diverse locaties en dagen (telkens van 10u tot 16u30):

  • Brussel: Koninklijk Museum Kunst en Geschiedenis - dinsdag 18 mei - woensdag 19 mei - donderdag 20 mei - vrijdag 21 mei 
  • Gent: Gents Universiteitsmuseum (GUM) - donderdag 3 juni 2021 - vrijdag 4 juni 2021 
  • Antwerpen: Zoo Antwerpen - dinsdag 15 juni  - woensdag 16 juni 2021
  • Hasselt: Modemuseum - maandag 21 juni 2021 
  • Oostende: Mu.ZEE - dinsdag 29 juni – woensdag 30 juni 2021

Schrijf je snel in 

Inschrijven doe je eenvoudig via het formulier op de website van Testament.be. Ben er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.
Je kan met je vragen over testament en nalaten ook altijd terecht bij Ann Verbeeck +32 3 821 41 97 of +32 498 07 71 20 of via email: ann [dot] verbeeck [at] uza [dot] be

Belangrijk: nieuwe regels voor erf- en schenkbelasting in Vlaanderen 

Het is belangrijk om te weten dat er vanaf 1 juli 2021 nieuwe regels gelden voor de erf-en schenkbelasting in Vlaanderen.
  • De belasting voor erfenissen aan goede doelen wordt verlaagd naar 0%. Heb je UZA foundation in je testament staan of wil je UZA foundation als goed doel opnemen in je testament? Dan betekent dit dat het bedrag dat je schenkt volledig kan worden ingezet voor het project of onderzoek dat je graag steunt.
  • De fiscale regeling rond duolegaten wordt gewijzigd. Voor overlijdens vanaf 1 juli 2021 levert het duolegaat geen fiscaal voordeel meer op. Als je in je testament UZA foundation al hebt opgenomen via de techniek van een duolegaat, dan kun je dit het best laten nakijken door je notaris en je testament aanpassen. Doe dit zeker voor 1 juli 2021.