Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

UZA en dokter Beaucourt helpen Nepal in strijd tegen corona

UZA en dokter Beaucourt helpen Nepal in strijd tegen corona

Datum: 
11/06/2021

Het UZA en dokter Luc Beaucourt hebben een tiental zuurstofconcentratoren geschonken aan Nepal. Ze gaven deze toestellen mee aan de ambassadeur van het land.

Het was dokter Luc Beaucourt die het initiatief nam om het Aziatische land te steunen. “De toestand in Nepal is zeer kritisch door corona. Het is trouwens één van de laagst ontwikkelde landen. De ziekenhuizen zijn helemaal niet uitgerust zoals bij ons. Er wordt niet gewerkt met zuurstofleidingen of -flessen. Het UZA had deze toestellen ter beschikking en die zullen heel goed gebruikt kunnen worden in Nepal”, vertelt hij.

Beaucourt heeft een nauwe band met het land. Hij trok er in 2015 naartoe om te helpen na de zware aardbeving. Ondertussen werkt hij mee aan de bouw van een school en gaat hij nog eens twee scholen ondersteunen.

Vaccins

“Nu ben ik me aan het informeren om vaccins aan te schaffen voor Nepal. Het is belangrijk dat ook de inwoners van armere landen de kans krijgen om zich te laten vaccineren. Door de bergen zullen de vaccins trouwens moeilijk ter plaatse raken. Maar er trekken veel toeristen naartoe en ook voor hen is het dan belangrijk dat er zo veel mogelijk gevaccineerd is.” (fisp)

foto: Claire van Heeswijck

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook