Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Testpunt TravelTest@UZA / TravelTest@Geel / TravelTest@Station Antwerpen-Centraal

Testpunt TravelTest@UZA / TravelTest@Geel / TravelTest@Station Antwerpen-Centraal

FR | EN

Laat je screenen op COVID-19 in het testpunt TravelTest op de UZA-campus, in Ziekenhuis Geel of in Station Antwerpen-Centraal:

 • voor een reis naar het buitenland
 • als je terugkeert uit het buitenland
 • als je naar een festival gaat

Check voor je vertrek steeds het reisadvies en de nodige maatregelen die je moet nemen voor je bestemming via www.reopen-eu.behttps://diplomatie.belgium.be/nl en www.info-coronavirus.be/nl/.

Afspraak maken bij testpunt TravelTest

  

 • Je kan enkel op afspraak terecht. Kom op het afgesproken moment naar het testpunt en vermijd zo wachtrijen.
 • Neem voor je afspraak je eID, kidsID of paspoort mee.
 • Afhankelijk van je bestemming mag de test max. 48 tot 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Kijk dit goed na via https://diplomatie.belgium.be/nl vóór je een afspraak boekt. 

 

Waar is het testpunt TravelTest? 

TravelTest@ Geel: J.B. Stessensstraat 2, 2440 Geel (in het triagecentrum van de huisartsen op de bezoekersparking van Ziekenhuis Geel)

Traveltest@ UZA: Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem (met de auto: parkeer in het parkeergebouw op de bezoekersparking en volg 'testpunt C TravelTest', met de fiets: stal je fiets in de bezoekersfietsstalling en volg 'testpunt C TravelTest')

TravelTest@ Station Antwerpen-Centraal: commercieel centrum van het Station Antwerpen-Centraal, Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen

Wat kost een COVID-test?

Een COVID-test voor reizigers kost €50. Je betaalt de test ter plekke met Bancontact, kredietkaart of Payconiq. Er is geen RIZIV-tegemoetkoming.

Als je nog niet de kans hebt gehad om je te laten vaccineren, kan je van 1 juli tot eind september, twee keer een gratis PCR-test aanvragen voor eender welke reden (bv. reis, festival). Iedereen tussen 6 en 17 jaar krijgt sowieso die twee gratis testen na aanvraag van de code. Vanaf 18 jaar krijg je twee testen gratis, tenzij je al de kans had om gevaccineerd te worden.

Hoe ga je te werk:

 1. Vraag op www.mijngezondheid.be een code aan die je kunt downloaden. Let op, die code is maar tien dagen geldig. 
 2. Maak een afspraak in het testpunt en breng je code mee naar je afspraak.

Wanneer kan ik terecht bij TravelTest? 

TravelTest@ UZA

 • Maandag: 9:00 - 17:00 uur
 • Dinsdag: 9:00 - 17:00 uur
 • Woensdag: 9:00 - 17:00 uur
 • Donderdag: 9:00 - 20:00 uur
 • Vrijdag: 9:00 - 17:00 uur
 • Zaterdag: 9:00 - 13:00 uur
 • Zondag: 9:00 - 13:00 uur

TravelTest@ Geel

 • Maandag tot zondag: 9:00 - 12:00 uur

TravelTest@ Station Antwerpen-Centraal 

 • Maandag tot vrijdag: 9:00 – 20:00 uur
 • Weekend- en feestdagen: 9:00 – 19:30 uur

Contact

Vragen of hulp nodig bij het maken van je afspraak? Contacteer het TravelTest-team via 03 821 23 74 (op weekdagen van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00 uur) of traveltest [at] uza [dot] be.

Ik ben getest in het testpunt TravelTest. Hoe verneem ik mijn resultaat?

Je test wordt zo snel mogelijk opgestuurd voor analyse naar het labo dat werkt voor de Federale Overheid: Platform BIS UZA/UAntwerpen.

Ik heb een Belgisch rijksregisternummer

  1. Meld je aan met je eID (kaartlezer) of de Itsme-app. 
  2. Ga naar de rubriek ‘COVID 19 - Persoonsgegevens’ en klik door op ‘Mijn testresultaat(en)’.
  3. Ga naar ‘Resultaten’.
  4. Print of download het laboresultaat van je COVID-19 test.
 • Je certificaat voor een buitenlandse reis (enkel geldig binnen de EU) ontvang je via www.mijngezondheid.be of de covidsafeBE-app. Je ontvangt je certificaat niet automatisch via mail. Zoek je certificaat op www.mijngezondheid.be:
  1. Meld je aan met je eID (kaartlezer) of de Itsme-app. 
  2. Ga naar de rubriek ‘COVID 19 - Persoonsgegevens’.
  3. Klik op ‘Mijn EU Digitaal COVID-Certificaat’.
  4. Print of download het certificaat.

Ik heb geen Belgisch rijksregisternummer

 • Ik reis binnen de EU: 
  1. Ga naar www.mijngezondheid.be
  2. Ga naar de rubriek ‘COVID 19 - Persoonsgegevens’ en klik door op 'Testresultaat en Certificaat via CTPC-code'.
  3. Meld je aan met je CTPC-code en de laatste 4 cijfers van je gsm-nummer. 
  4. Print of download het certificaat.
 • Reis je buiten de EU en en heb je geen Belgisch rijksregisternummer, of ben je een Belgische burger met een verblijfsadres in het buitenland? In die twee gevallen ontvang je een Engelstalig attest via beveiligde mail.

 

Blijft het resultaat langer uit dan gedacht, heb je nog een vraag of kan je het resultaat niet vinden? Contacteer het TravelTest-team via 03 821 23 74 (enkel op weekdagen tussen 9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00 uur) of traveltest [at] uza [dot] be (vermeld steeds naam, voornaam, geboortedatum en gsm-nummer). Zorg dat je tijdig alle noodzakelijke documenten in je bezit hebt. Tijdens de nacht zal je geen antwoord via mail ontvangen.

 

Er wordt naar gestreefd om het resultaat van je test zo snel mogelijk ter beschikking te stellen, meer bepaald binnen de 24-36 uur na afname van de test. Deze doorlooptijd is echter indicatief en is niet bindend voor de partners van TravelTest of de laboratoria. In uitzonderlijke gevallen kan er vertraging optreden of kan de betrokkene worden verzocht om een nieuwe staalafname te laten uitvoeren omdat door een technisch of analytisch probleem de kwaliteit van het onderzoek niet kan worden gegarandeerd. De partners van TravelTest of de laboratoria bieden dan ook geen garanties betreffende de tijdspanne waarbinnen de resultaten beschikbaar zijn.Bij het afnemen van de testen gaat u ermee akkoord dat de tijdspanne waarbinnen wordt getracht het resultaat te bezorgen, een loutere middelenverbintenis is en geen resultaatsverbintenis. Indien u geen enkel risico wenst te lopen om de testresultaten niet- of laattijdig te ontvangen, wordt er op gewezen dat er andere testmethoden mogelijk zijn die een sneller resultaat bekomen (de zogenaamde ‘sneltesten’). Deze kunnen onder andere worden afgenomen in de nationale luchthaven te Zaventem, maar niet op de TravelTest punten. De partners van TravelTest of de laboratoria kunnen in geen enkel geval verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld ter vergoeding van enig nadeel geleden ten gevolge van het niet- of laattijdig verkrijgen van de resultaten van de test behoudens schade die is veroorzaakt door opzet of grove schuld. Ook indien de testresultaten niet beschikbaar zijn via de hierboven vermelde officiële website of indien er een hertesting dient te gebeuren, kan de betrokkene geen schadevordering instellen. De partners van TravelTest of de laboratoria kunnen ook niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor vergoeding van immateriële, indirecte of gevolgschade, waaronder (maar niet beperkt tot) winstderving, omzetderving, inkomstenderving, productiebeperkingen, administratie- of personeelskosten, verhoging van algemene kosten, verlies van cliënteel of vorderingen van derden, behalve in gevallen dat de schade is veroorzaakt door haar opzet of grove schuld. In geen geval kunnen de partners van Traveltest of de laboratoria gehouden worden tot het betalen van een vergoeding die hoger is dan de vergoeding(en) die worden betaald aan UZA voor het afleggen van de test.

Telecovid: gezondheidsopvolging vanop afstand

Ben je net gescreend op COVID-19 om te reizen naar het buitenland, of om een festival bij te wonen? Zelfs met een negatieve test is het belangrijk om symptomen snel en laagdrempelig te blijven rapporteren. Zo kan een eventuele verdere verspreiding van het virus tijdig afgeremd worden.

Je kan beroep doen op een gezondheidsopvolging door het UZA. Meld je hiervoor aan bij Telecovid. Met Telecovid kan het UZA je gezondheidstoestand vanop afstand volgen met een digitaal dagboek. Op het digitaal platform vul je dagelijks een korte vragenlijst in. Een medisch team van het UZA volgt je antwoorden op de voet en begeleidt je wanneer symptomen aanhouden of erger worden. Zo kunnen ze ook advies geven om de symptomen te behandelen. Alle informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en enkel het opvolgteam heeft toegang tot je gegevens. Dit aanbod is kosteloos voor reizigers en festivalgangers. Samen zetten we ons in om het virus te blijven bestrijden.

Je keert terug uit het buitenland