Staande ovatie voor Stef Vanlee en Michael Ghysels na benefietvoorstelling 'Fractie van een seconde'

Staande ovatie voor Stef Vanlee en Michael Ghysels na benefietvoorstelling 'Fractie van een seconde'

Datum: 
03/06/2024

Dinsdag 28 mei vond in de uitverkochte Arenbergschouwburg de benefietvoorstelling Fractie van een seconde t.v.v. UZA foundation plaats. In deze voorstelling toont spoedverpleegkundige Stef Vanlee, samen met verkeersslachtoffer Michael Ghysels, niet enkel de gevaren van het verkeer, maar gaat veel verder dan dat.  Het is een voorstelling om te voelen, te lachen, te huilen, te begrijpen, te leren, te herkennen en bovenal te erkennen.

De avond ging van start met inspirerende woorden van provinciegouverneur Cathy Berx. Vervolgens lichtte dr. Philip Verdonck het trauma-onderzoek aan het UZA toe a.d.h.v. aangrijpende getuigenissen van Kevin en Julian, twee slachtoffers na een zwaar ongeval. Jean-Bosco Safari kwam tussen met een prachtig muzikaal intermezzo en Herman Verbruggen zorgde op tijd en stond voor een komische noot. Tenslotte was het de beurt aan Stef en Michael om het publiek helemaal in te nemen met hun pakkende voorstelling. Kortom, het werd een avond die niemand onberoerd liet en werd afgesloten met een staande ovatie.

Trauma-onderzoek

Met zijn voorstelling steunt Stef Vanlee het trauma-onderzoek aan het UZA o.l.v. dr. Philip Verdonck. Aangezien Stef zelf spoedverpleegkundige is en heel wat trauma’s van dichtbij meemaakt, steunt hij een onderzoek dat hem nauw aan het hart ligt. Momenteel worden patiënten die met ernstige verwondingen binnenkomen en een bloedtransfusie nodig hebben, op dezelfde generieke manier behandeld. In het onderzoek wordt nagegaan of meer specifieke therapie, aangepast aan het type verwonding of het type patiënt, aangewezen is. Het uiteindelijk doel van deze onderzoekslijn is het reduceren van het aantal overlijdens na een accident of trauma.

Dank je wel aan Stef en Michael en iedereen die heeft meegewerkt aan de voorstelling, aan het publiek en aan de sponsors! Jullie hebben er een onvergetelijke avond van gemaakt en maken zo onderzoek mogelijk, onderzoek dat levens kan redden.

De voorstelling ‘Fractie van een seconde’ kan steeds geboekt worden door scholen, bedrijven of andere geïnteresseerde groepen.
Meer info via www.fractievaneenseconde.be.

 

 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook