Ronde rond Essen

Kom op 13 mei mee fietsen in Essen en beweeg mee tegen kanker! Buurtcafé De Gaffel in Essen-Horendonk wordt omgetoverd tot start- en aankomstplaats van een sportieve dag in Essen. Je kan zowel fietsen en wandelen. Er is voor ieder wat wils.

Ben jij een fietser?

Als fietser rijd je ‘de Ronde rond Essen’. Een omloop van 33,33 km die je, individueel of in groep kan fietsen. Je kiest er zelf voor om deze tocht eenmaal of meerdere malen te fietsen. Je kan bijvoorbeeld als groep een totaal van 1.000 km fietsen. Fietsers die de 1.000 m met succes uitrijden krijgen nadien een gratis rondje aangeboden in het buurtcafé De Gaffel. De moeite waard om dat extra rondje te rijden. Je kan starten vanaf 8u uur en aankomen tot 16 uur. Inschrijven kan tussen 7.45 – 14 uur. Alle fietsers, zowel getrainde wielertoeristen als recreatieve fietsers, kunnen deelnemen!

Ben jij een wandelaar?

Als wandelaar maak je in groep een tocht van ongeveer 6 km door de velden en bossen van Horendonk. De wandelaars, voornamelijk de jongsten, krijgen het g-ezel-schap van enkele ezels. We starten deze wandeltocht om 14.30 uur.

Praktische informatie?

  • 13 mei 2023
  • Vrijwillige bijdrage: geen vast inschrijvingsgeld. Je geeft wat je ervoor over hebt.
  • Opbrengst gaat naar onder andere UZA foundation met het onderzoek bloodless leukemia care.

Jef Brant, zelf ex-kankerpatiënt, zal zelf ook meefietsen! 

Klik hier en ontdek het persoonlijke verhaal van Jef Brant, initiatiefnemer van de Ronde rond Essen. 

Wil je Jef en het onderzoek graag steunen? Klik dan hier. 

Wil je meer informatie? Neem contact op met uzafoundation [at] uza [dot] be en we helpen je graag verder.  

Laatst aangepast: 16 maart 2023
Auteur(s):