Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Dr. Axel Caenepeel

Dr. Axel Caenepeel

Functie: 
Geassocieerde arts cardiologie
Specialisme:
Cardiologie

Contacteren

Telefoon afspraken

Klik op het specialisme voor het raadplegingsschema.

Cardiologie : +32 3 821 35 38

Raadplegingsschema's

i = extra informatie
vm = voormiddag
nm = namiddag

Cardiologie

madiwodovrij
Korte omschrijving:

Dr. Axel Caenepeel behaalde zijn artsendiploma in 1982 aan de KU Leuven. Nadien specialiseerde hij zich in Inwendige Geneeskunde en Cardiologie in de Diabeteskliniek Bad Sachsa (Universiteit Göttingen), het Katholisches Krankenhaus Dortmund West (Universiteit Bochum) en het Kaiser Wilhelm Kardiologie Zentrum Duisburg (Universiteit Düsseldorf). Na zijn erkenning tot Internist en Cardioloog in Duitsland 1988/1989 en een bijkomende opleiding op de elektrofysiologische dienst van Prof. Jordaens en Prof. Clément aan de RU Gent werd hij in 1990 erkend tot Cardioloog in België.
Na zijn militaire dienstplicht (één der laatste lichtingen) was Dr. Caenepeel kortdurend staflid in de Sint-Jozefkliniek Vilvoorde. Later bouwde hij de dienst Cardiologie in het AZ Rivierenland, campus Rumst, uit tot 30 september 2020, waar hij tussen 2012 en 2018 ook Diensthoofd Cardiologie was.
Vanaf het prille begin was hij als algemeen cardioloog ook steeds bereikbaar op de praktijk op de Dendermondse Steenweg 102 in Willebroek. Kwaliteit en optimale zorg stonden hoog in het vaandel.
Sinds 1 januari 2021 is Dr. Caenepeel geassocieerd geneesheer, verbonden aan de dienst Cardiologie van het UZ Antwerpen, en wil hij op de Dendermondse Steenweg samen met Dr. Victor Issa verder actief blijven om een optimale continuïteit voor de hem zo dierbare patiënten te blijven garanderen en nieuwe patiënten met cardiologische zorgvraag op te vangen. Het is de bedoeling om de dienstverlening verder te vernieuwen en uit te breiden in samenwerking met de dienst Cardiologie van het UZA, met o.a. telemetrische opvolging van patiënten met defibrillator of pacemaker, gestructureerde follow-up van hartfalen-, klep- en aritmie-patiënten, en blijvend bijzondere aandacht voor coronair lijden.