Persbericht: UZA is nr. 1 Top Employer van het jaar

Persbericht: UZA is nr. 1 Top Employer van het jaar

Datum: 
17/02/2016
Bron: 
UZA
Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen werd gisterenavond in The Egg in Brussel in aanwezigheid van minister van Economie Kris Peeters uitgeroepen tot Top Employer van het jaar. Het was de elfde keer dat UZA het certificaat behaalt, en de inspanningen werden nu beloond met de eerste plaats voor beste werkgever. Personeelsdirecteur Hildegard Hermans: "We zijn erg tevreden en dankbaar voor deze erkenning, want we streven telkens opnieuw een beleid na waarin aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en innoverende bedrijfscultuur voorop staan."
 
Als universitair ziekenhuis investeert het UZA niet alleen in innovatie en onderzoek, maar ook in medewerkers. Als je in het UZA aan de slag gaat, kom je terecht in een topbedrijf dat je uitdaagt om je talenten verder te ontwikkelen. Niet voor niets is het UZA een aantrekkingspool voor talent en staat opleiding voor iedereen centraal. Naast kansen voor verdere vorming en gunstige loon- en arbeidsvoorwaarden geeft het UZA ook aandacht aan extra service zoals kinderopvang. Ook niet onbelangrijk is de open, joviale en vriendschappelijke sfeer onder collega’s. 
 
Onze unieke HR-aanpak gaat niet onopgemerkt voorbij. Het UZA mag zich in 2016 ‘Top Employer’ van het jaar noemen. Een mooie erkenning voor de interessante arbeidsvoorwaarden en innoverende bedrijfscultuur. 
 
Personeelsdirecteur Hildegard Hermans is erg blij met het opnieuw behalen van deze titel: “Het UZA heeft deze erkenning gekregen doordat het telkens opnieuw blijft werken aan een goed uitgebalanceerd HR-beleid. De recentelijk verworven JCI-accreditatie heeft er zeker toe geleid dat de zorgkwaliteit die onze medewerkers dagelijks leveren, beter opgevolgd, gemonitord en verder ontwikkeld wordt. Dit is opnieuw een pluim voor alle geëngageerde UZA-medewerkers die zich dagelijks inzetten voor onze patiënten.”
 
 
Coachend en inspirerend leidinggeven
 
Een belangrijk onderdeel van het HR-beleid is het opleidingsbeleid en het principe van ‘coachend en inspirerend leidinggeven’. In oktober ging hiervoor een nieuwe opleiding van start. Vanaf de eerste opleidingsdag krijgen leidinggevenden toegang tot de ‘Skills lab app’. De app is een ondersteunende tool die de leidinggevenden de nodige kennis, tips & tricks aanreikt. De leidinggevenden vinden er alle info over de opleiding op terug. De verschillende modules worden via de app beoordeeld en de deelnemers wisselen via filmpjes ervaringen uit. De leidinggevenden krijgen een antwoord op vragen zoals “hoe geef ik feedback”, “hoe delegeer ik doeltreffend”, “hoe leid ik een evaluatiegesprek”, …? Bovendien wordt er, voor zij die zich nog meer willen verdiepen in een bepaald thema, verwezen naar literatuur.
 
Michael Sels, hoofddiëtist in het UZA, volgde de opleiding en gebruikt de app: “Het is een gebruiksvriendelijke tool die me een duidelijk overzicht geeft van wat me in de cursus nog te wachten staat. Bovendien is het een modern medium om ervaringen eenvoudig te delen via filmpjes. De app is een handig naslagwerk voor de theoretische aspecten van de opleiding. Via korte zelftesten kan je eenvoudig peilen naar de groeicurve binnen de verschillende opleidingsonderdelen. Dat vond ik een heel leuk onderdeel van de app. Zo’n vinger aan de pols geeft me een gevoel van betrokkenheid vanuit het UZA en bezorgt me een realistisch zelfbeeld en kennis van mijn blinde vlekken binnen de verschillende cursusonderwerpen.”
 
Over Top Employer 
 
Het jaarlijkse internationale onderzoek van het Top Employers Institute erkent toonaangevende werkgevers wereldwijd: bedrijven die uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden, ondersteuning geven voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf en ernaar streven om de arbeidsomstandigheden constant te verbeteren. 
 
In het kader van de Top Employersprocedure moeten de deelnemende bedrijven een streng onderzoeksproces doorlopen: het internationale HR Best Practices Onderzoek van het Top Employers Institute.
 
Om de validiteit van het proces te waarborgen worden alle antwoorden door een onafhankelijke partij aan een audit onderworpen. Dit betekent dat onze uitmuntende arbeidsomstandigheden door onderzoek zijn bewezen, hetgeen ons een plaatsje binnen de selecte club van gecertificeerde Top Employers heeft opgeleverd.
 
Het Top Employers Institute heeft beoordeeld wat het UZA zijn werknemers aanbiedt aan de hand van de volgende criteria:
•Talent Strategy          
•Workforce Planning
•On-boarding
•Learning & Development
•Performance Management
•Leadership Development
•Career & Succession Management
•Compensation & Benefits
•Culture
 
Steven Van Raemdonck, deputy country manager voor het Top Employers Institute: “Optimale werkomstandigheden zorgen ervoor dat werknemers zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Ons grondig onderzoek heeft aangetoond dat UZA een uitstekende werkomgeving biedt en een brede waaier aan creatieve initiatieven voorstelt, van secundaire arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden tot goed doordachte performancemanagementprogramma’s die uitstekend aansluiten op de bedrijfscultuur.”
 
Bezoek voor meer informatie over het Top Employers Institute en de gecertificeerde Top Employers  www.top-employers.com.
 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook