Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Over het UZA

Het UZA is een universitair centrum voor topklinische en klantvriendelijke patiëntenzorg, hoogwaardige academische opleiding en grensverleggend wetenschappelijk onderzoek met een belangrijke internationale dimensie.

Persbeleid

Het UZA verleent zijn medewerking aan de media met het oog op het verstrekken van medische informatie die belangrijk en nuttig is voor het publiek.

Journalisten, cameraploegen en fotografen moeten steeds vooraf toestemming vragen aan het ziekenhuis.

Alle perscontacten gebeuren in overleg met de afdeling communicatie. Neem contact op met de communicatieverantwoordelijke. Zij kan u de meest actuele informatie verstrekken en u met de juiste personen in contact brengen.

Privacy van patiënten in het UZA

Om de privacy van patiënten te waarborgen, opteert het UZA ervoor om nooit patiënten op een herkenbare manier in beeld te nemen, ook niet zijdelings. Alleen wanneer de reportage dit vereist, kunnen patiënten in beeld genomen, geïnterviewd of gefotografeerd worden voor zover zij hiervoor voorafgaand schriftelijk de toestemming hebben gegeven. Patiënten vinden meer informatie over het persbeleid in het UZA in deze folder. Ook patiënten of bezoekers die zelf foto's of filmopnames willen maken in het UZA, dienen zich aan de regels te houden. Meer informatie over fotograferen of filmen in het UZA via deze link.

Persberichten van het UZA

Wenst u graag onze persberichten te ontvangen, laat het ons dan weten via e-mail aan communicatie [at] uza [dot] be of bel +32 3 821 35 74. U kunt zich inschrijven voor volgende perslijsten:

  • regionaal Antwerpen en Waasland
  • medisch-wetenschappelijke pers
  • nationale pers

Filmopnames in het UZA

Om de goede werking van het UZA niet in het gedrang te brengen, gaan we in de regel niet in op verzoeken om het UZA te gebruiken als decor voor films of TV-spots. We werken wel graag mee aan inhoudelijk sterke verhalen die nuttig zijn voor het grote publiek. Neem daarvoor contact met de communicatiedienst.

Laatst aangepast: 23 maart 2016
Auteur(s):