Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

Patiëntveiligheid

Het UZA stelt alles in het werk om u veilige en kwaliteitsvolle zorg te bieden. Ook u als patiënt kan hieraan meewerken.

Patiëntidentificatie

Onze medewerkers moeten op elk moment weten wie u bent om u veilig de juiste zorg te kunnen geven. 

Tijdens uw raadpleging 

Onze zorgverleners vragen regelmatig uw naam, voornaam en geboortedatum tijdens uw raadpleging. 

Als de zorgverleners uw identiteitsgegevens niet vragen voor u een behandeling of onderzoek ondergaat, aarzel dan niet om hen hierop te wijzen.

Tijdens uw opname

U krijgt een identificatiebandje bij uw opname. Onze zorgverleners controleren regelmatig de gegevens op dit bandje tijdens uw verblijf. Voor uw veiligheid is het van levensbelang dat u op elk moment in het ziekenhuis uw identificatiearmbandje draagt, ook tijdens korte (dag)opnames of als u niet onder narcose moet. Ook jonge moeders en kinderen moeten altijd een identificatiearmbandje dragen. Onze zorgverleners moeten immers op elk moment weten wie u bent om u veilig de juiste zorg te kunnen geven.

Controleer of de gegevens op uw polsbandje correct zijn.  Draag het steeds tijdens uw verblijf. Als het bandje loskomt, vuil of beschadigd is, vraag dan een nieuw bandje aan de verpleegkundige. Voor een ingreep, inwendig onderzoek of behandeling checken we nog eens al uw gegevens voor elke medische handeling. Zo verzekeren we dat we de juiste ingreep bij de juiste persoon uitvoeren.

patientidentificatie uza