Palliare: praatcafé 2023 - omring je met zorg

De diagnose van een ongeneeslijke ziekte brengt vaak heel wat vragen en onzekerheden met zich mee. Tijdens dit praatcafé worden handvaten aangereikt om je persoonlijke vragen te kunnen stellen aan je zorgverlener. We focussen ons in dit praatcafé op oncologische vraagstukken.

do, 27/04/2023 - 14:30

Hoe je omgaat met de diagnose van een ongeneeslijke ziekte is zeer persoonlijk en voor iedereen anders. De meeste patiënten zitten vaak met een heleboel vragen. Het is dus uiterst belangrijk dat deze ook gesteld worden.

Tijdens dit praatcafé, gericht op kankerpatiënten, stimuleren we jou en je familie om persoonlijke vragen te stellen aan zorgverleners tijdens toekomstige consultaties. De patiënt wordt gecoacht om het gesprek te sturen volgens zijn/haar eigen waarden en normen, want de taal van je arts is dikwijls anders dan je eigen taal.

Ervaring leert dat zorgverleners zich vooral richten op de korte termijn; een behandeling wordt opgestart, de agenda wordt besproken en de bijwerkingen worden uitgelegd. Maar wat kan je verwachten van de behandeling? Wat als je ervoor kiest om geen behandeling te krijgen? Dit zijn vragen die kijken naar de lange termijn. Deze aspecten van de zorg worden vaak onderbelicht. 

Bereid je alvast voor door eens na te denken over enkele persoonlijke vragen. 

Jij en je familie zijn van harte welkom. 

Praktische informatie 


Heb je nog vragen? Neem contact op met ons via moca [at] uza [dot] be of 03 821 59 79.
Doelgroep
Type activiteit
Organisator