Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Over neonatologie

Over neonatologie

De dienst neonatologie, ook intensieve neonatale zorg genoemd, is gespecialiseerd in de zorg voor te vroeg geboren kinderen en zieke pasgeborenen. In het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum zetten we de meest vooruitstrevende behandelingen en hoogtechnologische apparatuur in om uw baby een optimale start te geven. 

Elke baby groeit op zijn eigen tempo 

We besteden veel aandacht aan "ontwikkelingsgerichte zorg". Dit type zorg ondersteunt uw baby optimaal in groei en ontwikkeling. Door te zorgen voor een omgeving met zo weinig mogelijk prikkels, geluid en fel licht verminderen we stress bij uw kindje. We respecteren ook het slaapritme van elke baby. Op die manier kan elke baby optimaal genezen en zich ontwikkelen. 

Ouder speelt een centrale rol 

We willen de binding met uw baby optimaal stimuleren en betrekken u maximaal bij de zorgverlening. Zo kan u in alle rust kangoeroeën, waarbij uw kindje op uw blote huid ligt. Zo creëren we een intens contact tussen baby en ouder. Artsen en verpleegkundigen, maar ook onze gespcialiseerde psychologe staan klaar om u informatie en opvang te bieden waar nodig. Ook na het ontslag blijven we de ontwikkeling van het kindje verder opvolgen. U als ouder vormt een onmiskenbare schakel in de zorg voor uw kindje.

   

Rust en privacy in aparte kamers

Te vroeg geboren baby's en hun ouders verblijven in kleinere kamers met meer privacy. Zo kunnen ze elkaar leren kennen in alle rust. Voor meerlingen, zo'n 20 tot 25% van onze patiëntjes, is er voldoende plaats. Vanuit een centraal punt worden alle kamers opgevolgd. Pasgeborenen die extra zorgen nodig hebben, worden verzorgd in een aangename, open ruimte met aandacht voor rust en comfort. In bepaalde omstandigheden kan u blijven overnachten. 

   

Praktisch

Volg route 27. De neonatologie vindt u op de derde verdieping van het Konigin Mathilde Moeder- en kindcentrum.

Lees meer over de dienst neoanatologie.

Lees meer over de onderzoeken en behandelingen op neonatologie. 

Bekijk meer foto's van de neonatologie via deze link.

   

Laatst aangepast: 27 juni 2017
Auteur(s):

Volg route 27, derde verdieping Moeder- en kindcentrum

Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum