Onderzoeksteam UAntwerpen en UZA winnen €10.000 voor onderzoek naar MS.

Onderzoeksteam UAntwerpen en UZA winnen €10.000 voor onderzoek naar MS.

Datum: 
28/06/2018
 
In het onderoek naar MS (Multiple Sclerose) testen prof. dr. Nathalie Cools en haar onderzoeksteam een behandeling die de ziekte zou kunnen vertragen en ook stoppen. Over enkele maanden kennen we de eerste resultaten. Om deze behandeling effectief op de markt te brengen is meer onderzoek nodig.
 
Mede om dit onderzoek te financiëren nam het onderzoeksteam van UAntwerpen en het UZA deel aan #BattleoftheLabs van de Stichting MS Research. De Stichting wil hiermee extra onderzoeksbudget vrijgeven, maar ook het MS-onderzoek in de spotlights zetten. 9 onderzoeksgroepen uit Nederland en België namen deel, waaronder ook de onderzoeksgroep van de Universiteit van Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. 
 
Het onderzoeksteam van UAntwerpen en UZA wist heel wat mensen te mobiliseren en werd bekroond als winnaar van de @BatlleoftheLabs. Eind juni ontving het onderzoeksteam €10.000 aan onderzoeksbudget voor het onderzoek naar Multiple Sclerose. 
 
Deze bijdrage is voor prof. dr. Nathalie Cools en haar team meer dan welkom in hun onderzoek naar een behandeling die het ziekteproces bij Multiple Sclerose zou kunnen vertragen en ook stoppen.
 
 
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook