MS infodag 'Boost your brain' was een succes!

MS infodag 'Boost your brain' was een succes!

Datum: 
28/05/2018

Op zaterdag 26 mei 2018 organiseerde het MS-netwerk Antwerpen een infodag om patiënten met Multiple Sclerose samen te brengen. Met het maximale aantal van 150 aanwezigen was deze infodag een groot succes. 

MS of Multiple Sclerose is een chronische aandoening die gepaard gaat met ontsteking en beschadiging in de hersenen en het ruggenmerg. Dit gebeurt op verschillende plaatsen en op verschillende tijdstippen. Om MS-patiënten samen te brengen organiseerde het MS-netwerk eind mei een infodag voor patiënten, samen met de partners. Ook UZA artsen waren van de partij om wat meer informatie mee te geven. 

Zowel het wetenschappelijke als het psychologische deel van de ziekte kwamen aan bod. Zo werd er dieper ingegaan op de nieuwe behandelingen en klinische studies die lopen binnen het domein van Multiple Sclerose. Ook het psychologische aspect kwam aan bod. Zo werden er workshops georganiseerd waarin onder andere het begrjipen van de ziekte centraal stond. 

De patiënten en hun partners gingen naar huis met tips en tricks, kennis over de nieuwe behandelingen en een warm gevoel door het lotgenotencontact. 

Het programma zag er als volgt uit: 

8u50: ontvangst
9u10: introductie - Dr Barbara Willekens
9u15: nieuwe behandelingen - Dr Niels Fockaert
9u25: mentale vaardigheden - Mattias de Coninck  (neuropsycholoog)
9u45: beweging en MS - Inez Wens
10u05: wetenschappelijk onderzoek, MS liga - Luc De Grootte (directeur MS Liga)
10u15: koffiepauze
10u40: start workshops Patiënten en partners
12u10 - 13u30: broodjeslunch

Lees meer over Multiple Sclerose op de website van het UZA. 

Wil je meer weten over het onderzoek naar Multiple Sclerose? Neem dan zeker een kijkje op de website van UZA foundation. 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook