Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

Alle mondmaskers welkom!

Alle mondmaskers welkom!

Ontdek hieronder hoe u ze zelf maakt en waar u ze kunt binnenbrengen.

Maak zelf 'snoer corona de mond' maskers!

We ontvangen graag mondmaskers uit polyester-katoen (35-65) of katoen (150gr./m²) bestaande uit 2 lagen en een neutrale kleur. De zelfgemaakte maskers dienen langs de binnenkant vocht absorberend te zijn met een afstotende buitenlaag. Dit kan bijvoorbeeld met een binnenkant van katoen en een buitenkant van polyester.

Gelieve intacte stof te gebruiken en deze te wassen vooraleer deze te verwerken.

Verschillende maten zijn welkom. Om de maskers te kunnen hergebruiken, gaan we ze wassen op 60° dus gelieve geen ijzer aan het masker te voorzien.

Indien de maskers klaar zijn, dan mag u deze in de daarvoor voorziene bak aan de cafetaria in hoofdingang van het UZA doneren. Gelieve te parkeren op onze bezoekersparking. Uw parkeerticketje wordt vervolgens door een van onze medewerkers gevalideerd.Laat eveneens uw naam en gegevens achter, zodat we u indien nodig kunnen contacteren.

Heeft u reeds mondmaskers gemaakt?

Alle mondmaskers zijn welkom! U kan uw maskers aan de cafeteria in de hoofdinkom van het UZA in de daarvoor voorziene bak doneren. Gelieve te parkeren op onze bezoekersparking. Uw parkeerticketje wordt vervolgens door een van onze medewerkers gevalideerd. Laat eveneens uw naam en gegevens achter, zodat we u indien nodig kunnen contacteren.

Heeft u nog FFP2 of FFP3 maskers?

Breng deze ook gerust binnen. U kan uw maskers aan de cafeteria in de hoofdinkom van het UZA in de daarvoor voorziene bak doneren. Gelieve te parkeren op onze bezoekersparking. Uw parkeerticketje wordt vervolgens door een van onze medewerkers gevalideerd. Laat eveneens uw naam en gegevens achter, zodat we u indien nodig kunnen contacteren.

Hoe herkent u een correct masker? 

Op het masker staan onderstaande gegevens die aantonen dat de maskers voldoen aan de correcte veiligheidsnormen: 

  • CE-label (geen specifiek nummer vereist)
  • Europese norm EN149:2001
  • FFP2, FFP3, N95 of KN95

De fabrikant of het merk is niet van belang.

Hebt u nog vragen rond mondmaskers?

Meer over COVID-19