Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Mobiel testteam coBUSters

Mobiel testteam coBUSters

Het UZA, Altrio Thuisverpleging en Autocars De Polder rolden samen het mobiel testteam (MTT) uit. Het team rijdt met speciaal ingerichte testbussen rond in de provincie Antwerpen en Limburg om ter plaatse grote groepen snel en veilig op corona te testen. Scholen, internaten, hogescholen, universiteiten, woonzorgcentra en andere organisaties met een maatschappelijke functie kunnen op die manier snel besmettingen in kaart brengen en gerichte maatregelen nemen.

Het testteam voorziet het noodzakelijke test- en persoonlijk beschermingsmateriaal en zorgt voor het transport van de stalen naar het Federaal Platform COVID Testing van het UZA/UAntwerpen.

Naast de effectieve screening kunnen organisaties ook rekenen op administratieve ondersteuning door het mobiel testteam. Dat kan gaan om het volledige administratieve proces van de preventieve testen, maar ook om hulp bij specifieke onderdelen zoals het maken van ICT-koppelingen in de collectiviteitentool of registreren van individuele stalen.

Omdat het mobiel testteam door de overheid erkend is als volwaardig afname- en testcentrum, zijn er geen kosten voor de aanvragende entiteit of voor de onderzochte personen.

Federaal Platform COVID Testing: Platform BIS UZA/UAntwerpen

Het UZA/UAntwerpen bouwde een extra labo, als onderdeel van het nieuwe Federaal Platform COVID Testing, waar alle staalafnames van het mobiel testteam door middel van een PCR-test op COVID-19 geanalyseerd worden. Het superlabo zorgt voor een punctuele verwerking, een kwalitatieve analyse en een hoge snelheid van het rapporteren van resultaten.

Lees hier meer over het Federaal Platform COVID Testing UZA/UAntwerpen.

Met verenigde krachten zoeken we naar oplossingen die de impact op onze samenleving zoveel mogelijk verminderen. Samen kunnen we meer.

Contactgegevens

Mobiel testteam

Provincie Antwerpen

Provincie Limburg

  • 03/821 23 54
  • mtt-limburg [at] uza [dot] be

Federaal Platform COVID Testing: Platform BIS UZA/UAntwerpen

Je kan het nieuwe labo telefonisch bereiken op het nummer 03/821.21.82 of via mail platformbis [at] uza [dot] be. Je neemt best contact op vooraleer je een eerste staal doorstuurt naar het UZA labo. Lees hier meer over Platform BIS UZA/UAntwerpen.

Informatie voor geteste personen

Ben je getest op COVID-19 door het mobiel testteam? Vind hier een antwoord op al je vragen

Laatst aangepast: 21 maart 2022
Auteur(s):