Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

Mobiel testteam coBUSters

Mobiel testteam coBUSters

Altrio Thuisverpleging, Autocars De Polder en het UZA rolden samen een mobiel testteam uit. Het team rijdt met een speciaal ingerichte testbus uit om ter plaatse groepen op COVID-19 te testen. Het UZA coördineert het nieuwe project en deelt graag haar ervaring om de screening op een veilige manier te laten verlopen.

Snel en veilig testen

Na aanmelding rijdt het mobiel testteam (MTT) langs erkende collectiviteiten in de provincie Antwerpen voor een preventieve screening op COVID-19. Scholen, internaten, hogescholen, universiteiten, woonzorgcentra en andere organisaties met een maatschappelijke functie kunnen op die manier groepen van personen op een snelle, veilige en kwaliteitsvolle manier laten testen en clusters voorkomen.

Het testteam voorziet het noodzakelijke test- en persoonlijk beschermingsmateriaal en zorgt voor het transport van de stalen naar het labo.

Naast de effectieve screening kunnen organisaties ook rekenen op administratieve ondersteuning door het mobiel testteam. Dat kan gaan om het volledige administratieve proces van de preventieve testen, maar ook om hulp bij specifieke onderdelen zoals het maken van ICT-koppelingen in de collectiviteitentool of registreren van individuele stalen.

Omdat het mobiel testteam door de overheid erkend is als volwaardig afname- en testcentrum, zijn er geen kosten voor de aanvragende entiteit of voor de onderzochte personen.

Platform BIS UZA/UAntwerpen

Het UZA bouwde een extra labo, als onderdeel van het nieuwe federale testplatform ‘Platform BIS’, waar alle staalafnames van het mobiel testteam door middel van een PCR-test op COVID-19 geanalyseerd worden. Het superlabo zorgt voor een punctuele verwerking, een kwalitatieve analyse en een hoge snelheid van het rapporteren van resultaten.

Lees hier meer over Platform BIS UZA/UAntwerpen

Met verenigde krachten zoeken we naar oplossingen die de impact op onze samenleving zoveel mogelijk verminderen. Samen kunnen we meer.

Contactgegevens

Mobiel testteam

Je kan het mobiel testteam telefonisch bereiken op het nummer 03/821.20.11 of via email mtt [at] uza [dot] be. Wij nemen nadien contact met je op voor de praktische afspraken.

Platform BIS UZA/UAntwerpen

Je kan het nieuwe labo telefonisch bereiken op het nummer 03/821.21.82 of via mail platformbis [at] uza [dot] be. Je neemt best contact op vooraleer je een eerste staal doorstuurt naar het UZA labo. Lees hier meer over Platform BIS UZA/UAntwerpen.

Informatie voor geteste personen

Ben je getest op COVID-19 door het mobiel testteam? Vind hier een antwoord op al je vragen