Middenoorimplantaat, MOI: Vibrant Sound Bridge, VSB

Een middenoorimplantaat is een gehoorimplantaat dat een oplossing biedt voor personen met een matig tot ernstig sensori-neuraal, conductief of gemengd gehoorverlies. De Vibrant Sound Bridge is onder andere een middenoorimplantaat. Het bestaat uit een externe spraakprocessor en een intern implantaat dat operatief onder de huid wordt geplaatst.

Hoe werkt een middenoorimplantaat (MOI)?

De microfoon van de spraakprocessor van de Vibrant Sound Bridge pikt het geluid op en zet het om in elektrische signalen. Deze worden naar het implantaat onder de huid gestuurd. De interne spoel geeft  het signaal door aan een vibrerend blokje (Floating Mass Transducer, FMT) dat in het middenoor wordt geplaatst.

Wie komt er in aanmerking voor een middenoorimplantaat (MOI)?

De Vibrant Sound Bridge is ontwikkeld voor slechthorenden die geen traditionele hoortoestellen kunnen gebruiken of die er onvoldoende baat bij hebben. Omwille van zijn flexibele aanpasmogelijkheden kan dit middenoorimplantaat gebruikt worden bij verschillende vormen en graden van slechthorendheid.

Hoe gebeurt de plaatsing van een middenoorimplantaat (MOI)?

De NKO-chirurg plaatst het middenoorimplantaat tijdens een operatie onder algemene narcose. U verblijft 2 dagen in het ziekenhuis en u bent 3 à 4 weken werkonbekwaam. Na de operatie functioneert het implantaat nog niet. Als uw oor volledig genezen is (zes tot acht weken post-operatief), gebeurt de eerste afregeling van het toestel.

 

middenoorimplantaat
Een middenoorimplantaat

Meer info vindt u op www.medel.com en www.hearring.com