Lunchen voor het goede doel levert 3.400 euro op voor kankeronderzoek

Lunchen voor het goede doel levert 3.400 euro op voor kankeronderzoek

Datum: 
11/01/2023
Bron: 
GVA

Edegem, Kontich - Vorig jaar, toen de zomer zich in gang zette, overleed Ellen Jacobs op 35-jarige leeftijd aan uitgezaaide baarmoederkanker. Ze was de dochter van Marc Jacobs, een werknemer van de international GEA. Zijn collega’s waren danig onder de indruk en besloten een benefietactie op poten te zetten: Café GEA. De opbrengst gaat naar het kankeronderzoek van UZA op hun campus in Edegem. Woensdag werd daar de cheque overhandigd aan professor Sébastien Anguille.

“Het overlijden van Ellen heeft iedereen erg aangegrepen. Eerder werd ook onze technicus Raoul Rommens al slachtoffer van kanker”, vertelt Tom Janssen, managing director van GEA.

Het bedrijf is in 46 landen actief en gespecialiseerd in uitrusting en procesinstallaties voor de voedingsindustrie, farma en chemie. De Belgische vestiging bevindt zich in Kontich, met 120 werknemers.

Vrijwilligers met loonbehoud

Tom gaat verder: “De familie van Ellen wilde tijdens de begrafenis bloemen noch kransen, maar we vonden dat er toch iets moest worden gedaan. En dus maakten we tijdens Café GEA zes maanden lang om de twee weken een lunch waar alle collega’s zich voor konden inschrijven. Er werden onder meer salads in a jar, pannenkoeken, frietjes, vol-au-vent, spaghetti en loaded nachos geserveerd. Dat was altijd heel plezant.”

De benefiet klokte af op 1.700 euro. Dat bedrag werd door de directie verdubbeld, waardoor de teller op 3.400 euro staat. Die gaan naar het kankeronderzoek van UZA. “Het geld werd inmiddels al overgeschreven. De overhandiging van de cheque aan Sébastien Anguille is dus eerder symbolisch.”

Voor GEA is dit nog maar een eerste stap: “Later dit jaar zullen we een gelijkaardige actie op poten zetten. Dat kan voor kankeronderzoek zijn, maar mogelijk ook iets helemaal anders. We willen het gegeven in ieder geval blijven uitdragen en nog meer mensen engageren. Verder werd besloten dat al onze medewerkers zich één dag per jaar als vrijwilliger voor een goed doel kunnen inzetten terwijl ons bedrijf hun loon gewoon uitbetaalt.” (mibl)

helden.uzafoundation.be/car-t-celtherapie

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook