Interactieve voetbalmuur voor het Moeder- en kindcentrum

 

Op 3 juni 2019 was het zover. Jan Vertonghen opende officieel de vernieuwde kinderspeeltuin op het dakterras van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcenturm. Jong en oud, iedereen genoot volop. Het komt natuurlijk niet iedere dag voor dat je kan voetballen met een bekende rode duivel. 

De aanleiding: elk kind is bijzonder

Het Koningin Mathilde Moeder– en kindcentrum en de Jan Vertonghen Foundation slaan de handen in elkaar. We hebben samen 1 doel: zieke kinderen helpen en bijstaan tijdens hun ziekteproces. Sporten is voor onze patiëntjes niet altijd even makkelijk. Maar beweging en revalidatie wordt dankzij de interactieve voetbalmuur een stuk leuker! Door de unieke locatie, op het dakterras van het Koningin Mathilde Moeder– en kindcentrum, biedt het een fijne speelplek in de frisse buitenlucht. Zo kunnen onze patiëntjes hun zorgen vergeten, al is het maar voor even. 

Voetballen anno 2019

De interactieve voetbalmuur is niet zomaar een voetbalmuur. Het is een muur die bestaat uit 16 lichtgevende vlakken en is uitgerust met een snelheidsrader. Als je een bal naar de muur sjot wordt de kracht van je schot gemeten. Voor iedereen is er wel een spelletje op de voetbalmuur. Met één druk op de knop kan je een spel kiezen, aangepast aan je leeftijd. De voetbalmuur zal nooit vervelen en blijft steeds uitdagend door de levelopbouw en een sterk competitie-element. Wist je dat de muur een speciale internetverbinding bevat, waardoor je steeds de nieuwste spelletjes kan spelen?  Kom het zeker een keer uittesten! 

Hoe het allemaal begon: fotowedstrijd

Samen met fotograaf Nicolas Sonnet en de Jan Vertonghen Foundation organiseerden we in de zomer van 2018 een fotowedstrijd. Patiëntjes konden na een workshop fotografie van Nicolas, hun mooiste foto’s inzenden en meedoen aan een wedstrijd. Een jury selecteerde 3 foto’s. Deze patiëntjes ontvingen een shirt of een voetbal gesigneerd door Jan Vertonghen. Tijdens een benefietgala op 25 maart 2019 zijn 3 foto's uit deze workshop geveild door de Jan Vertonghen Foundation. De opbrengst van deze veiling bedraagt maar liefst 5.800 euro. Dit bedrag wordt mee geïnvesteerd in de interactieve voetbalmuur. 

Een sportieve toekomst 

Jan Vertonghen Foundation en het UZA zetten samen in op de revalidatieprogramma’s van chronisch zieke kinderen. De nadruk ligt voornamelijk op oncologische patiënten en diabeten, maar natuurlijk moeten alle patiëntjes kunnen bewegen en ontspannen. Met de komst van het interactieve speeltoestel gaan we voor een sportieve toekomst, waarbij al onze patiëntjes de kans krijgen om te bewegen in de buitenlucht. De interactieve voetbalmuur wordt daarnaast ook ingezet in de verschillende revalidatie/beweging programma’s.
 
Veel dank aan de Jan Vertonghen Foundation. Dankzij hun bijdrage werd de voetbalmuur mede mogelijk gemaakt. 

 

 
Laatst aangepast: 09 september 2020
Auteur(s):