Het UZA verwelkomt nieuwe directeurs personeelsdienst, administratie & financiën en hoofd technische dienst

Het UZA verwelkomt nieuwe directeurs personeelsdienst, administratie & financiën en hoofd technische dienst

Datum: 
17/01/2023

Het UZA verwelkomt deze maand twee nieuwe gezichten in het directiecomité en een nieuw hoofd voor de technische dienst. Maak kennis met Katleen Janssens, Martijn Lamberti-Henquet en Erik Van De Wauwer. Prof. dr. Marc Peeters, CEO UZA: "We wensen hen alle drie veel succes in hun nieuwe functie. We kijken ernaar uit om met hun ervaringen samen verder te bouwen aan de toekomst van onze gezondheidszorg, in nauwe samenwerking met de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen en onze zorgpartners."

Directeur personeel – Katleen Janssens

 Foto: Frank Toussaint

Katleen Janssens studeerde af als licentiaat in de rechten aan de Universiteit Antwerpen. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als advocaat aan de balie te Antwerpen, maakte zij de overstap naar de Stad Antwerpen waar haar focus lag op de integrale veiligheid. Van 2011 tot nu kon Katleen heel wat HR-ervaring opdoen als algemeen directeur van de Stad Lier.

"Ik kijk ernaar uit om het UZA verder mee vorm te geven, het personeelsbeleid verder uit te bouwen, medewerkers te ontmoeten en mij helemaal onder te dompelen in de wereld van de zorg."

Directeur administratie & financiën – Martijn Lamberti-Henquet

Martijn Lamberti-Henquet neemt de functie van directeur administratie & financiën (CFO) in het UZA op. Hij genoot een economisch-financiële opleiding in Nederland, Zwitserland, Duitsland en de Verenigde Staten en maakte na een carrière in de banksector in 2005 de overstap naar de gezondheidszorg waar hij diverse directiefuncties in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) bekleedde. In het kader van zijn werkzaamheden in het MUMC werkte Martijn ook samen met het UZGent en met de omliggende ziekenhuizen in Belgisch Limburg.

 
"Samen met mijn collega's in de directie zal ik zorg dragen voor een financieel gezond beleid en de continuïteit voor de toekomst in samenwerking met de UAntwerpen."

Hoofd technische dienst – Erik Van De Wauwer

Erik Van De Wauwer studeerde in 2001 af als ingenieur-architect aan de KU Leuven. In 2018 rondde hij daarnaast de opleiding Master in management en beleid in de gezondheidszorg af. Na een loopbaan binnen architecten- en studiebureaus was Erik werkzaam binnen een openbaar bestuur waar hij verantwoordelijk was voor het beheer van het patrimonium en de dienst vergunningen en de milieudienst.

 
“Ik deed al ervaring op in de gezondheidszorg als verantwoordelijke voor de afdeling nieuwbouw- en verbouwingsprojecten in het UZ Leuven meer recent als facilitair manager binnen de Alexianen Zorggroep Tienen.”

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook