Gust en Albert met ezels naar Compostela

Gust en Albert met ezels naar Compostela

Datum: 
03/04/2018

Het was een gek zicht: twee ezels aan de kathedraal. Gust verloor zijn echtgenote zeven jaar geleden aan kanker, terwijl Albert vijftien jaar geleden genas van lymfeklierkanker. Beiden hebben dus een bijzonder band met het UZA. Gust stapte in 2014 al eens met ezel Boris naar Compostela, een belofte die hij zijn overleden vrouw had gemaakt. In het bedevaartsoord Medjugorje leerde hij Albert kennen. “Ze vonden elkaar in het geloof, maar ook in het feit dat zowel vader als Gust iets wilden doen om kankerpatiënten en hun familie te steunen”, vertelt Alberts dochter Anne-Sophie. “Daarom dat ze zich laten sponsoren ten voordele van UZA Foundation voor kankeronderzoek.”

Vicaris Bart Paepen en diaken Denis Schepens gingen om 9u voor in een eucharistie. Daar kregen de mannen hun eerste stempel die bedevaarders nodig hebben om in Compostela erkend te worden.

Naast een delegatie van Samana (vroeger Ziekenzorg), familie en vrienden, kwam ook actrice Lien Van de Kelder, als meter van de UZA Foundation, Gust en Albert uitwuiven. Haar dochter Jeanne (4) en zoon Victor (3) mochten even op Boris en Noortje zitten. “Ook professor Zwi Berneman, diensthoofd hematologie van het UZA, en Ann Verbeeck van UZA Foundation zijn hier. Iedereen kent iemand met kanker. Toen collega Viv Van Dingenen ziek werd, kwam het dichtbij”, vertelt Lien. “Gelukkig gaat het veel beter met Viv.”

Colette Van Laer (67) uit Kapellen is sinds 2,5 jaar de partner van Gust. “Hij verloor zijn vrouw aan kanker, ik mijn man. We leerden elkaar aan zee kennen. Ze trekken langs allerlei Maria-oorden. Normaal komen ze in augustus terug.”

www.uza.be/donate - mededeling 'Compostela Albert & Gust'

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook