Getuigenissen

Getuigenissen

Quality time met familie en vrienden, levensvreugde, opnieuw aan het werk,... Dankzij de baanbrekende onderzoeken en behandelingen van het UZA, kunnen we patiënten een stuk van hun leven teruggeven.

"Ik droom van samenwonen"

Lynn (18) heeft een zeldzame, ernstige stofwisselingsziekte. "Gelukkig kunnen we altijd terecht bij het team voor stofwisselingsziekten in het UZA. We zijn heel blij dat de ziekte nu stabiel is", zegt mama Els.

Patiënten met een zeldzame ziekte moeten vaak heel lang zoeken om een correcte diagnose en behandeling te krijgen. Om hun situatie te verbeteren verplichtte Europa haar lidstaten om een nationaal plan rond zeldzame ziekten op te stellen. België heeft al enige tijd zo'n plan, dat momenteel wordt uitgerold. In het UZA zal onder meer een multidisciplinair team rond zeldzame ziekten worden opgericht.

Lees de volledige getuigenis van Lynn in Maguza...


“Ik kon amper zien maar nu kan ik weer fietsen”

Bram (28): “Vijf jaar geleden kon ik na een werkongeval nog amper zien. Toen ik op zoek was naar een behandeling botste ik op professor Tassignon van het UZA en haar innovatieve hoornvliestransplantatie met opgekweekte stamcellen. Omdat ik weinig te verliezen had, waagde ik mijn kans. We zijn nu enkele jaren en operaties verder en ik zie veel beter. Na het ongeval kon ik amper mijn eigen voeten zien, nu kan ik dankzij mijn verbeterd zicht opnieuw zelfstandig fietsen en op de computer werken.”

Lees meer over het onderzoek in Maguza...

Uw gift voor oogheelkunde is welkom! Het overschrijvingsformulier vindt u hier.