Ronde rond Essen

Kom op 25 mei mee fietsen in Essen en beweeg mee tegen kanker! Buurtcafé De Gaffel in Essen-Horendonk wordt omgetoverd tot start- en aankomstplaats van een sportieve dag in Essen. Je kan zowel fietsen, wandelen en lopen. Er is voor ieder wat wils.

Ben jij een fietser?

Als fietser rijd je ‘de Ronde rond Essen’. Een omloop van 33,33 km die je, individueel of in groep kan fietsen. Je kiest er zelf voor om deze tocht eenmaal of meerdere malen te fietsen. Je kan bijvoorbeeld als groep een totaal van 1.000 km fietsen. Fietsers die de 1.000 m met succes uitrijden krijgen nadien een gratis rondje aangeboden in het buurtcafé De Gaffel. De moeite waard om dat extra rondje te rijden. Je kan starten vanaf 8 uur en aankomen tot 16 uur. Inschrijven kan tussen 7.45 – 14 uur. Alle fietsers, zowel getrainde wielertoeristen als recreatieve fietsers, kunnen deelnemen! Aan het buurtcafé De Gaffel voorzien we een bevoorradingspost.

Let op: als deelnemer respecteer je overal de verkeersregels. Op gevaarlijke punten staan seingevers.

Ben jij een loper?

Als loper kan je 3 rondjes van 3,33 km lopen op een parcours in de buurt van De Gaffel. Het eerste rondje loop je samen (tegen kanker) in groep. Deze toer start om 16.30 uur.

Ben jij een wandelaar?

Als wandelaar maak je in groep een tocht van ongeveer 6 km door de velden en bossen van Horendonk. De wandelaars, voornamelijk de jongsten, krijgen het g-ezel-schap van enkele ezels. We starten deze wandeltocht om 14.30 uur.

Praktische informatie?

  • Zaterdag 25 mei 2019
  • Vrijwillige bijdrage: geen vast inschrijvingsgeld. Je geeft wat je ervoor over hebt.
  • Opbrengst gaat naar 3 projecten tegen kanker, waaronder UZA foundation. Met deze opbrengst trachten we de bezoekersruimte voor de hematologische patiënten in te richten als een gezellige lounge. Jef Brant, zelf ex-kankerpatiënt, neemt hierbij het voortouw. Ontdek hier zijn verhaal.
  • Openluchtterras, kraampjes en randanimatie wordt voorzien.

Klik hier en ontdek het persoonlijke verhaal van Jef Brant, initiatiefnemer van de Ronde rond Essen. 

Wil je meer informatie? Neem contact op met uzafoundation [at] uza [dot] be en we helpen je graag verder.