Doe wat je gelukkig maakt, want je leeft maar één keer

Doe wat je gelukkig maakt, want je leeft maar één keer

Datum: 
12/12/2018
Bron: 
Het Nieuwsblad - Leo De Nijn

 
Evelyne studeerde af in de advocatuur, waar ze enkele jaren actief geweest is aan de Balie in Brussel voor een advocatenbureau in Vilvoorde. “Maar ik ben niet in de wieg gelegd om adviezen te geven in een bureau of te wachten om te pleiten. Het stond in de sterren geschreven dat ik in de kledingsector zou terechtkomen. Het leven is te kort om iets te doen wat je niet graag doet. Ik koos ervoor om in Mechelen mijn kledingzaak te openen en daar ben ik heel blij om”, vertelt Evelyne.

Naar de feesten toe en in het kader van De Warmste Week wil ze zich ook engageren voor een goed doel. Ze toont ons roze, grijze en donkerblauwe sweaters die ze in haar winkel wil verkopen. “Het zijn basic truien van Stelly Stella. Ik heb ervoor gekozen om de truien eenvoudig en minimalistisch te houden. In de linkeronderhoek staat het hartje van L'eef, het brandmerk van mijn winkel, en op de achterkant in de hals staat de positieve quote L'eef-Love-Laug. Ik wil er positiviteit mee uitstralen”, benadrukt ze met veel overtuiging.

Sinds enkele dagen verkoopt ze haar gepersonaliseerde sweaters aan 59 euro. “De opbrengst gaat niet naar Kom op Tegen Kanker. Aangezien ik daar niet honderd procent zeker van ben waar het geld juist naartoe gaat. Het fonds dat door het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) werd opgericht, besteedt het geld voor onderzoek naar immunotherapie voor kanker. De verantwoordelijken daar zijn mij super dankbaar voor mijn kleinschalig initiatief”, aldus de twintiger.

Strohalm

Waarom ze dat nu doet, wordt mij snel duidelijk. Het zit zelfs voor een stukje verweven in de naam van haar zaak. “Mijn vrienden en familie noemen mij liever Eef. Plaats daar de letter 'L' voor en je weet waarom ik mijn zaak hier in Mechelen zo heb genoemd. Het komt er voor mij immers op aan om ten volle van het leven te genieten. Mijn vader, die nog geen zestig jaar oud is, is bezig aan zijn derde behandelingskuur tegen kanker. Daar leef ik intens met mee. De nieuwe partner van mijn mama overleed anderhalf jaar geleden aan pancreaskanker. En dan zijn er nog de vele verhalen die ik hier geregeld aan mijn kassa te horen krijg. Niet alleen van oudere mensen. Maar ook van vrouwen van mijn leeftijd en soms nog jonger. Er wordt nog te weinig over de ziekte gepraat. Veel mensen blijven er mee rondlopen en kroppen alles op. Dat is niet goed”, gaat Evelyne verder.

“Dat doet een mens wel nadenken. Elke strohalm die ervoor kan zorgen dat we de ziekte ooit kunnen genezen, moeten we grijpen. Het zal de gelukkigste dag uit mijn leven zijn wanneer het UZA-onderzoek een positief resultaat oplevert. Mijn bijdrage zal zeker geen fortuin opleveren, maar elk onderzoek moet gesponsord worden. Dat geld moet van ergens komen en daar wil ik mijn steentje toe bijdragen. Ondanks alles blijft mijn levensmotto 'Leef, doe wat je gelukkig maakt, want je leeft maar één keer'. Laat dat elke dag opnieuw de uitdaging zijn”.

Ondertussen loopt de verkoop van de sweaters bijzonder goed. “Een ideaal geschenk voor onder de kerstboom. Het is een sweater om mee naar kantoor of naar de sportschool te gaan, op skivakantie mee te nemen en simpelweg om thuis lekker mee te chillen”, zegt Evelyne.

De gepersonaliseerde sweaters blijven bij L'eef nog tot zondag 23 december te koop. Donderdagavond 20 december is er bij L'eef laatavondshopping in het teken van de Warmste Week. “Samen met Clover Gin verkopen we die avond gin-tonics. Ook deze opbrengst gaat naar het UZA Foundation”, besluit de zaakvoerster.

L'eef Store, Onze-Lieve-Vrouwestraat 46, Mechelen, info@l-eef.be, #leefstore, Facebook L'eef store.

Meer weten over uzafoundation? Ga naar www.uzafoundation.be.

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook