Bezoek en overnachting op de materniteit

Bezoekuren op materniteit

Bezoek is fijn, maar mag niet te veel zijn. De coronatijd heeft ons geleerd dat de eerste dagen op materniteit vooral belangrijk zijn om jullie nieuwe ritme te leren kennen met je baby. Te veel bezoek verstoort deze zoektocht en veroorzaakt stress bij moeder en kind. Wij adviseren dan ook sterk om nooit met meer dan twee bezoekers tegelijk op de kamer aanwezig te zijn. We vragen om je bezoek zeer beperkt en kort te houden of om met de ouders een later moment thuis af te spreken.

Breng je toch een kort bezoekje, dan ben je welkom tussen 15:30 en 18:00 uur.

Partner en eigen kinderen zijn doorlopend welkom. Op een tweepersoonskamer vragen wij om de rust te respecteren en de kamer te verlaten tussen 22:00 uur ’s avonds en 10:00 uur ’s ochtends.

Bezoekuren familie en vrienden

  • dagelijks van 15:30 - 18:00 uur

Bezoekuren partner

  • eenpersoonskamer: doorlopend
  • tweepersoonskamer: tussen 10:00 en 22:00 uur

De deuren van de materniteit zijn buiten de bezoekuren gesloten. Partners hebben altijd toegang via de code die je krijgt bij opname. 

Overnachting partner 

Als partner kan je je vrouw en kind dag en nacht ondersteunen. Geef tijdig door aan de verpleegkundige als je partner wil blijven slapen.

  • Op de afdeling: je partner kan tegen betaling blijven slapen op jouw eenpersoonskamer. Op een tweepersoonskamer is een overnachting niet mogelijk. Ontbijt is inbegrepen in de prijs en moet je vooraf bestellen. Voor andere maaltijden kan je partner terecht in de inkomhal of het restaurant (route 30). Lees meer over de tarieven voor rooming-in.

  • Op het verloskwartier: Je partner kan gratis overnachten tijdens de arbeid en bevalling op het verloskwartier. Ontbijt en maaltijden zijn niet inbegrepen, maar kunnen tegen betaling besteld worden.

  • Andere mogelijkheden: Als je partner niet op je kamer, maar toch dichtbij wil overnachten, kan dat in Zorghotel Drie Eiken, vlak naast het UZA. 

We rekenen er op dat partners zich aanpassen aan de gewoonten en regels van de dienst.

Overnachting familie

Familie en vrienden kunnen vlakbij het UZA overnachten in:

Laatst aangepast: 31 augustus 2022
Auteur(s): Team verloskunde