Bedevaarders met ezels bereiken Compostela

Bedevaarders met ezels bereiken Compostela

Datum: 
31/07/2018

Gust Van Rooy (69) uit Oelegem en Albert de Ghellinck (59) uit Noorderwijk komen vandaag, dinsdag, met hun twee ezels bij de kathedraal van Santiago de Compostella aan. De twee vertrokken op 2 april.

Zondagavond arriveerden de bedevaarders met 2.800 kilometer in de kuiten al op een zucht van Compostella. Vandaag komen ze echt bij de kathedraal aan, in het bijzijn van de pers, want zelfs in Spanje gebeurt het niet vaak dat bedevaarders met twee ezels arriveren. Ze kregen toestemming van de politie.

De ezel Boris volbracht de tocht al eens in 2014 met Gust. Voor de ezelin Noortje was het haar eerste keer. Albert en Gust kwamen elkaar in 2016 toevallig tegen tijdens een bedevaart in Medjugorje. Gust verloor zijn vrouw aan kanker, terwijl Albert in 2005 kanker overwon. Ze wilden graag iets doen om het kankeronderzoek in het UZA te steunen. Op paasmaandag 2 april werden ze uitgewuifd aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. De eerste weken moesten Gust en Albert veel in de regen wandelen. Gust vierde onderweg zijn 69ste verjaardag.

Ze keren nu met familie terug, terwijl Noortje en Boris nog tien dagen in Compostella blijven. Via www.uza.be/schenking(mededeling 'Compostella Albert & Gust') kunt u de bedevaarders nog sponsoren, geld dat rechtstreeks naar kankeronderzoek gaat. (kma)

 

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook