Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details

Bedankt aan alle helpende handen

Bedankt aan alle helpende handen

Heel veel enthousiaste helpende handen hebben zich de laatste weken solidair getoond om het UZA te helpen tijdens COVID-19. Duizenden mondmaskers werden genaaid, koekjes werden gebakken én een aantal externe vrijwilligers werden ingezet. Jullie engagement om ons op allerlei manieren te helpen is meer dan hartverwarmend.

Daarom een oprecht dankjewel!

Lees hieronder meer over:

Alle mondmaskers welkom

Bedankt om massaal aan de slag te gaan met de naaimachine: al meer dan 5000 stoffen mondmaskers bereikten het UZA! Alle mondmaskers zijn nog steeds welkom.

Zelf aan de slag

Ben jij behendig met een naaimachine en heb je zin om stoffen mondmaskers te maken? Ga dan aan de slag met ons naaipatroon en bijhorende werkwijze.

  • We ontvangen graag mondmaskers uit polyester-katoen (35-65) of katoen (150gr./m²) bestaande uit 2 lagen en een neutrale kleur. 
  • De zelfgemaakte maskers dienen langs de binnenkant vocht absorberend te zijn met een afstotende buitenlaag. Dit kan bijvoorbeeld met een binnenkant van katoen en een buitenkant van polyester.
  • Gelieve intacte stof te gebruiken en deze te wassen vooraleer deze te verwerken.
  • Verschillende maten zijn welkom. 
  • Om de maskers te kunnen hergebruiken, gaan we ze wassen op 60° dus gelieve geen ijzer aan het masker te voorzien.

Zijn je mondmaskers klaar?

Dan mag je deze in de daarvoor voorziene bak aan de cafetaria in hoofdingang van het UZA doneren. Gelieve te parkeren op onze bezoekersparking. Je parkeerticket wordt vervolgens door een van onze medewerkers gevalideerd. Laat eveneens je naam en gegevens achter, zodat we je indien nodig kunnen contacteren.

Nog vragen? 

Vrijwilligers

Op dit moment hebben er zich meer dan voldoende vrijwilligers aangemeld, waarvoor we enorm dankbaar zijn. We zijn dus niet meer actief op zoek naar vrijwilligers. Wil je je toch nog inschrijven, dan kan dat hier. De kans dat we je hulp nodig zullen hebben is wel klein. Check ook zeker de vrijwilligersoproepen van zorginstellingen in de buurt.

Donaties

  • Wil je het UZA financieel steunen? Dat kan via de website van UZA foundation
  • Wil je allerlei lekkers aan onze collega's schenken? Neem contact op met Hanne [dot] Goris [at] uza [dot] be
  • Wil je beschermingsmaterialen aanbieden (waterafstotende schorten, mondmasker...)? Neem contact op met Julie [dot] Pieters [at] uza [dot] be