Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Bedankt aan alle helpende handen

Bedankt aan alle helpende handen

Heel veel enthousiaste helpende handen hebben zich de laatste weken solidair getoond om het UZA te helpen tijdens COVID-19. Duizenden mondmaskers werden genaaid, koekjes werden gebakken én een aantal externe vrijwilligers werden ingezet. Jullie engagement om ons op allerlei manieren te helpen is meer dan hartverwarmend.

Daarom een oprecht dankjewel!

Lees hieronder meer over:

Mondmaskers

Bedankt om massaal aan de slag te gaan met de naaimachine: zo'n 10.000 stoffen mondmaskers bereikten het UZA! Daarmee hebben we voldoende mondmaskers om ze operationeel in te zetten in het ziekenhuis. 

Heb jij thuis nog zelfgemaakte mondmaskers liggen? Dan moedigen we je aan om ze te doneren aan zorginstellingen in de buurt. Breng je mondmaskers bijvoorbeeld binnen bij het gemeentehuis van Edegem. Zij verdelen de maskers aan verschillende organisaties die er nodig hebben.

Zelf aan de slag?

Vrijwilligers

Op dit moment hebben er zich meer dan voldoende vrijwilligers aangemeld, waarvoor we enorm dankbaar zijn. We zijn dus niet meer actief op zoek naar vrijwilligers. Wil je je toch nog inschrijven, dan kan dat hier. De kans dat we je hulp nodig zullen hebben is wel klein. Check ook zeker de vrijwilligersoproepen van zorginstellingen in de buurt.

Donaties

  • Wil je het UZA financieel steunen? Dat kan via de website van UZA foundation
  • Wil je allerlei lekkers aan onze collega's schenken? Neem contact op met Hanne [dot] Goris [at] uza [dot] be
  • Wil je beschermingsmaterialen aanbieden (waterafstotende schorten, mondmasker...)? Neem contact op met Julie [dot] Pieters [at] uza [dot] be

 

Laatst aangepast: 23 september 2020
Auteur(s):