Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details

Asfaltwerken op Prins Boudewijnlaan in Edegem: bereikbaarheid UZA

Asfaltwerken op Prins Boudewijnlaan in Edegem: bereikbaarheid UZA

Datum: 
01/09/2021

Vanaf 6 september 2021 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het asfalt op een gedeelte van de Prins Boudewijnlaan (N173) in de richting van Kontich. Vanaf de Ingenieur Haesaertslaan tot aan Kattenbroek krijgen de rijvakken richting Kontich een nieuwe asfaltlaag. In totaal gaat het over een afstand van ongeveer 2 kilometer.

Timing

De herasfaltering is gepland van maandag 6 september tot en met vrijdag 10 september 2021. De werken gebeuren in twee fases. De aannemer start vanaf de Ingenieur Haesaertslaan tot aan de Drie Eikenstraat en vervolgens werkt hij verder vanaf de Drie Eikenstraat tot aan Kattenbroek.

Impact op verkeer

Tijdens de werken wordt het doorgaand verkeer richting Kontich op de andere weghelft, de rijstroken richting Antwerpen, gezet ter hoogte van de Leroylaan. Het verkeer rijdt op die weghelft telkens op 1 rijstrook in elke rijrichting tot aan Kattenbroek.

Verkeer op lange afstand en vrachtverkeer van +3,5 ton wordt omgeleid vanaf de R11 via de E19.

Bereikbaarheid naar en vanaf UZA

Auto

Op het kruispunt van de Drie Eikenstraat kan u komende van het UZA rechtdoor rijden, linksaf of rechtsaf slaan. In de andere richting komende van Edegem, kan u enkel rechtsaf of linksaf slaan, maar niet rechtdoor richting UZA Edegem rijden. Ook vanop de Prins Boudewijnlaan kan u aan de Drie Eikenstraat niet afslaan richting UZA Edegem. 

Door de aangepaste situatie op het kruispunt van de Drie Eikenstraat moet het verkeer naar UZA Edegem een omleiding volgen via de Groeningenlei - Doornstraat (vanuit Edegem/Kontich) of via R11 – Doornstraat (vanuit Antwerpen) om zo het ziekenhuis te bereiken.

Fietsers en voetgangers

De fiets- en voetpaden blijven toegankelijk tijdens de werken. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone oversteken. Enkel bij het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag zullen de oversteekplaatsen tijdelijk afgesloten zijn.

Openbaar vervoer

Ook De Lijn zal hierdoor hinder ondervinden. Kijk op de infofiches aan de bushaltes of op de website van De Lijn voor een alternatieve reisroute en de meest recente informatie.

Blijf op de hoogte van nieuws in het UZA via Twitter @uzanieuws en Facebook