Tentoonstelling 'De (On)zichtbare parkinson'

Gratis belevingstentoonstelling rond parkinson, in samenwerking met vormingsorganisatie TIPz.

wo, 29/03/2017 - 09:00 tot vr, 28/04/2017 - 18:00
Gang -1
  • Wil u meer te weten komen over de impact die de ziekte van Parkinson kan hebben op een mensenleven?
  • Bent u nieuwsgierig en wil u uzelf beter informeren over uw ziektebeeld?
  • Vraagt u uzelf af hoe u beter contact zou kunnen maken met uw vriend(in) die ook parkinson heeft?

Na 200 jaar is de ziekte van Parkinson nog steeds een miskende ziekte. Naast alle zichtbare symptomen kunnen zich ook een aantal minder duidelijke veranderingen voordoen. Onder het motto “Nothing in life is to be feared, it is only to be understood.” (Marie Curie) presenteren we u de belevingstentoonstelling ‘De (On)zichtbare parkinson’Het UZA is de eerste gastheer van deze tentoonstelling.

Op vraag van TIPz ontwierp en coördineerde Charlotte Debussche deze expositie. Subtiel maar eerlijk, open en vrijblijvend worden heikele thema’s en symptomen in klank en beeld gebracht. Sjoerd Tanghe (film) en Celine Berckmoes (interview) portretteerden audiovisueel negen personen die als patiënt en/of als verwante de ziekte van Parkinson beleven. Tina De Smedt verzorgde de layout, Blackbirds voerde alles uit en Ocular nam de verantwoordelijkheid over de digitale applicaties. De grens tussen confrontatie en het aanreiken van oplossingen is moeilijk te bewandelen, maar elk vanuit hun eigen kwetsbaarheid hebben de makers dit knap gedaan.

Praktisch

  • 29 maart 2017 – mei 2017
  • Locatie: UZ Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem
  • Gang -1. Volg route 12. Je vindt de expositie naast het kunstwerk van Jan Fabre.
  • Gratis 
  • Tijdens de openingsuren van het UZA

Save the date: 11 april is Parkinson Werelddag, een organisatie van het UZA samen met TIPz. U kan dan naast een bezoek aan de tentoonstelling ook een congres meepikken. In de namiddag ontvangen we vooral personen met parkinson en hun verwanten voor voordrachten en workshops. ‘s Avonds nodigen we graag ook alle betrokken zorgverleners uit voor een plenaire zitting van een zestal wetenschappelijke lezingen. Meer informatie en inschrijven via deze link.