Teddy Bear Hospital

Laat je kind kennismaken met het ziekenhuis!

do, 01/03/2018 -
08:30 tot 17:00
UZA

Veel kinderen vinden het ziekenhuis met dokters in witte jassen en ingewikkelde onderzoeken eng. Vaak komt dit doordat kinderen niet weten wat hun te wachten staat. In het Teddy Bear Hospital kunnen kinderen tussen 4 en 7 jaar oud spelenderwijs kennismaken met een nagebootst ziekenhuis, om zo de angst voor dokters en ziek-zijn enigszins weg te nemen.

Thema: “Sport je gezond”

De kinderen komen in sportkledij naar het ziekenhuis met hun zieke knuffels en laten deze hier behandelen door teddybeerdokters. Deze teddybeerdokters zijn studenten geneeskunde die voor een dag een witte jas aantrekken om beren, krokodillen, giraffen en poppen weer beter te maken. 

De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Er wordt hun wel gevraagd om de dokters te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een operatie. Kortom: een ideale manier om je kind kennis te laten maken met het ziekenhuis.

Het Teddy Bear Hospital wordt voor de zesde keer in Vlaanderen georganiseerd in het UZA door EMSA, European Medical Students’ Association, een internationale organisatie van studenten geneeskunde. Het project is in heel wat landen een groot succes.

Praktisch

  • Datum: zaterdag 31 maart 2018
  • Inschrijven: kan via www.teddybearhospital.be, Haast je want het aantal deelnemers is beperkt.
  • Keuze tussen: voormiddag: 08.30 tot 12 uur 
                           of namiddag: 13.30 tot 17 uur
  • Een gezond hapje en een drankje worden voorzien
  • Plaats: UZA, Auditorium Kinsbergen (volg route 12) Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem
  • Meer info: info [at] teddybearhospital [dot] bewww.teddybearhospital.be


In samenwerking met

                                           

                              

                       

 

Doelgroep
Organisator