Symposium CEMA UZA-BOKS: Terugblikken en vooruitkijken

Het CEMA UZA-BOKS-symposium wordt georganiseerd door een toegewijd team bestaande uit artsen, diëtisten, psychologen, patiëntenbegeleiders en medewerkers van CEMA-Antwerpen en vrijwilligers van BOKS vzw. Dit event richt zich op patiënten met een stofwisselingsziekte en hun naasten, met als doel elkaar te ontmoeten en waardevolle tips en ervaringen uit te wisselen.

za, 23/09/2023 - 09:30 tot 17:00
UZA Auditorium kinsbergen route 12

Graag nodigen we je uit op het CEMA UZA - BOKS symposium op zaterdag 23 september. Dit symposium wordt georganiseerd door een toegewijd team bestaande uit artsen, diëtisten, psychologen, patiëntenbegeleiders en medewerkers van zowel CEMA-Antwerpen als BOKS vzw. Dit inspirerende evenement richt zich op patiënten met een stofwisselingsziekte en hun naasten, met als doel elkaar te ontmoeten en waardevolle tips en ervaringen uit te wisselen.

Het centrale thema van dit jaar is 'Terugblikken en vooruitkijken'. Samen zullen we stilstaan bij de carrière van prof. dr. François Eyskens, de bevlogen kracht achter CEMA Antwerpen, die begin 2024 met pensioen zal gaan. Dit event biedt een prachtige gelegenheid om zijn waardevolle bijdragen te vieren.

Tegelijkertijd richten we onze blik op de toekomst en verkennen we de plannen die in het verschiet liggen. We willen nieuwe mogelijkheden ontdekken, baanbrekende ideeën bespreken en ons engageren voor de verdere vooruitgang van de zorg voor patiënten met een stofwisselingsziekte.

Tijdens het symposium worden tal van boeiende lezingen en workshops gegeven rond diverse thema's. Hieronder kan je het gedetailleerde programma terugvinden.

Wij hopen je talrijk te mogen verwelkomen op zaterdag 23 september. Samen kunnen we leren, groeien en elkaar ondersteunen op onze reis naar een gezondere en betere toekomst voor patiënten met een stofwisselingsziekte.

Programma

9u30: Onthaal

10u00-10u15: Welkom

Prof. dr. Eyskens

10u15-10u45: BOKS on the way

Martine van Steenkiste en Emmy De Leenheer

10u45: Pauze

11u15-11u40: Emino: ondersteuning op de werkvloer voor personen met chronische ziekte.

11u40-12u20: Levend verlies: van Overleven naar Leven

Verena van der Laan en Alma van Dillen

12u20-13u30: Lunch

13u30-14u30: Workshops reeks 1

  1. Bakworkshop (eiwitarm)
  2. Verbindend opvoeden: Het gedrag en de emoties van je kind beter begrijpen - Anky Defrangh - Verena van der Laan en Alma van Dillen
  3. Levend verlies in de praktijk: training voor patiënten - Verena van der Laan en Alma van Dillen
  4. Snoezelen: ouder en kind workshop - Thirsa Van Dongen (deze workshop maakt deel uit van het kinderprogramma, ouders die samen met hun kind willen deelnemen, dienen zich ook in te schrijven voor deze workshop)

14u30: Pauze en wisselen van workshop

14u45-15u45: Workshops reeks 2

  1. Kookworkshop (suikervrij - galactosevrij - trage koolhydraten - MCT )
  2. Verbindend opvoeden: het gedrag en de emoties van je kind beter begrijpen - Anky Defrangh
  3. Levend verlies in de praktijk: Training voor ouders - Verena van der Laan en Alma van Dillen

De workshop ‘Verbindend opvoeden’ wordt tweemaal gegeven. De ‘Levend verlies’ workshop is éénmaal gericht op patiënten en éénmaal op ouders van patiënten. De eerste kookworkshop is geschikt voor eiwitarm dieet en de tweede voor suikervrij - galactosevrij - trage koolhydraten – MCT dieet.

Vanaf de middelbare school-leeftijd kunnen jongeren kiezen of ze deelnemen aan bovenstaande workshops of aansluiten bij het kinder- en jongerenprogramma.

Voor de kleuters en lagere-schoolkinderen zijn er workshops rond yoga en ontspanning, en snoezelen. Tevens worden er creatieve activiteiten voorzien.

Voor kinderen die paramedische zorgen nodig hebben, worden er opvang en activiteiten voorzien bij verpleegkundige An Neirinck.

15u45: Terugblik op de dag en afscheidswoord van prof. dr. Eyskens

16u15-17u00: Receptie


Praktische info 

Datum

Zaterdag 23 september 

Tijdstip

Het symposium vindt plaats van 9:30u tot 17:00u

Locatie

UZA, Auditorium Kinsbergen (route 12), Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem

Doelpubliek

Dit symposium richt zich op patiënten met stofwisselingsziekten en hun naasten.

Inschrijven

Kostprijs

Het symposium is gratis.Vooraf inschrijven is wel verplicht.

Contact en informatie

Laura Greefs, administratief medewerker CEMA UZA, laura [dot] greefs [at] uza [dot] be 

 

Doelgroep
Type activiteit