Opleiding 'Spirometrie' voor praktijkassistenten en verpleegkundigen: deel 1

De dienst longziekten van het UZA organiseert in samenwerking met de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen de tweedelige cursus “Spirometrie” voor praktijkassistenten en verpleegkundigen.

vr, 08/11/2019 -
13:00 tot 17:00
Auditorium Kinsbergen, route 12
Geachte collega,
 
De dienst longziekten van het UZA organiseert in samenwerking met de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen de tweedelige cursus 'Spirometrie' voor praktijkassistenten en verpleegkundigen. De cursus bestaat voor een deel uit theoretisch onderricht en voor een deel uit praktijkgerichte opleiding. Bij aanvang van de cursus ontvangt u een naslagwerk.

Deel 1

In het eerste deel behandelen we de basistheorie van de spirometrie (spirogram, flow-volume curve, interpretatie curven en getallen, reversibiliteit, normaalwaarden, etc.), en komen ook alle kwaliteitsaspecten aan de orde t.a.v. praktische uitvoering van de spirometrietest. 

Deel 2

In de tweede sessie zult u onder begeleiding van ervaren longfunctie technici spirometrie uitvoeren in het longfunctielabaratorium van het UZA. 

Praktische informatie

Inschrijven

Schrijf hier in. U hoeft zich slechts één keer in te schrijven voor beide delen. 

Opgelet: 
- voor wie zich voor 25/09 heeft ingeschreven, gaat deel 2 van de cursus door op 02/12/19.
- voor wie zich na 25/09 inschrijft, gaat deel 2 van de cursus door op 03/12/19.

De cursuskosten bedragen 100 euro en dienen vooraf overgemaakt te zijn op bankrekening: BE31 0010 8931 5555 (UZA, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem) onder vermelding “Naam deelnemer – voornaam deelnemer/SPIRO/21-PML-15”.

Met vriendelijke groeten,

Prof. E. Oostveen
Prof. dr. J. Van Meerbeeck

Type activiteit
Organisator