Infosessie seksualiteit en intimiteit bij en na kanker - vrouwelijke patiënten

Via deze infoavond brengen we graag het thema seksualiteit en intimiteit bij kanker onder de aandacht. Deze infosessie richt zich specifiek tot de vrouwelijke patiënten.

di, 25/06/2024 - 19:00 tot 21:00
Omegazaal - route 3

Kanker heeft een grote invloed op je leven en levenskwaliteit, en zo ook op seksualiteit. Seks en intimiteit zijn vaak niet meer hetzelfde na diagnose en behandeling. Lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid, een veranderd lichaamsbeeld, en de heftige emoties die bij de verwerking van kanker komen kijken, kunnen de seksualiteitsbeleving in de weg staan. Kanker heeft daarnaast ook vaak een directe invloed op seksualiteit, bv. minder zin in seks, een droge vagina of erectieproblemen. Het kan een hele uitdaging vormen om seksualiteit opnieuw een plaats te geven, maar intimiteit hoeft niet te eindigen bij een kankerdiagnose! 

Daarom willen we via deze infoavond het thema ‘kanker en seksualiteit’ onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken.

Deze infosessie richt zich specifiek tot de vrouwelijke patiënt en bestaat uit twee delen: eerst krijgt u meer info over de algemene achtergrond en problemen die kunnen ontstaan. Nadien maken we ruimte voor vragen, interactie en praktische tips. 

U en uw eventuele partner zijn van harte welkom. 

Praktische informatie 

  • dinsdag 25 juni 2024
  • 19.00u - 21.00u
  • deze infosessie gaat door in de omegazaal. Volg vanuit de inkomhal de route 3 en de signalisatie. 

Op dinsdag 11 juni 2024 organiseren we een infosessie rond seksualiteit en intimiteit bij en na kanker, met focus op de mannelijke patiënt. Klik hier voor meer informatie. 
Doelgroep
Type activiteit
Organisator