Coronavirus COVID-19

Informatie voor patiënten en bezoekers
Meer details Meer details
Gespecialiseerde jaaropleiding tot perinataal verliesconsulent - Module 2

Deze unieke jaaropleiding geeft je de nodige houvast om ouders en gezinnen te ondersteunen na hun perinataal verlies en hen bij te staan in hun verdere rouwproces. Deze opleiding wordt georganiseerd door de organiatie Sterrenkinderen.

do, 14/01/2021 - 10:00
online + hogeschool UCLL Diest
 
Deze unieke jaaropleiding geeft je de nodige houvast om ouders en gezinnen te ondersteunen na hun perinataal verlies en hen bij te staan in hun verdere rouwproces. 
 
Bekijk alvast hier de brochure over de opleiding.

Programma

Vertrekkende vanuit de meest recente rouwtheorieën, krijg je een referentiekader aangeboden dat je de nodige houvast geeft om mensen op de meest gepaste wijze bij te staan. Daarnaast krijg je specifieke methodieken en technieken aangeleerd waarmee je onmiddellijk aan de slag kan in het begeleiden van ouders.

Tijdens deze opleiding staat de praktijk van het (therapeutisch) werken met perinataal verlies en rouw centraal. Doorheen twee modules worden twee verschillende trajecten aangeboden, toegespitst op de eigenheid van het werk van de deelnemers.

  • In de eerste module (sep-dec) wordt er vertrokken vanuit wetenschappelijke inzichten met betrekking tot rouw en verlies waarbij de meest actuele rouwtheorieën aan bod komen.
  • In module 2 (jan-jun) wordt er dieper ingegaan op specifieke gesprekstechnieken. Hierbij wordt een opsplitsing gemaakt tussen deelnemers met en zonder therapeuische achtergrond. Alle deelnemers krijgen vaardigheden, methodieken en creatieve technieken aangeleerd die aansluiten bij hun werksetting.

Praktische informatie

Data & locatie lesdagen

Verdiepingsmodule - hogeschool UCLL Diest

  • 14 en 28 januari
  • 11 en 25 februari

  • 11 maart - enkel voor deelnemers met therapeutische achtergrond
  • 23 maart & 29 april - enkel voor deelnemers met therapeutische achtergrond
 
Examen

10 juni 2021
Voorstelling van de integratieproef aan de jury
 
Doelgroep
De opleiding staat open voor iedereen die begaan is met perinataal verlies en zich wil verdiepen in de opvang en begeleiding van ouders en hun gezin:
paramedici (zoals vroedvrouwen en verpleegkundigen),
ziekenhuis- en eerstelijnsmedewerkers, 
maatschappelijk werkers, psychologen, orthopedagogen, seksuologen en psychotherapeuten.

Meer info & inschrijving 

  • Meer info op www.sterrenkinderen.be
  • Bekijk ook zeker hier de brochure over de gespecialiseerde jaaropleiding tot perinataal verliesconsulent. 
  • Inschrijven voor module 2 kan via info [at] kinderwens [dot] org
Je schrijft je eenmailg in voor module twee, de verdiepingsmodule.

Organisatie

Deze opleiding wordt georganiseerd door de organiatie Sterrenkinderen. 
 
Sterrenkinderen is een zorgnetwerk rond perinataal verlies voor ouders die een kindje verliezen tijdens de (prille) zwangerschap, bij de geboorte of kort erna. Het is een initiatief van Kinderwens ExpertiseNetwerk. 
 
In deze opleiding worden er ook gasltessen gegeven door Prof. dr. Yves Jacquemyn, UZA diensthoofd Verloskunde-Gynaecologie en Charlotte Spaas, Psychologe UZA. 
 
Doelgroep
Type activiteit