Coronavirus COVID-19

Informatie voor UZA-patiënten en bezoekers | Reserveer hier een afspraak voor een PCR-test
Meer details Meer details
Congres 'Jong en kanker' (Kom op tegen Kanker)

Kom op tegen Kanker organiseert op 28 september 2021 de tweede editie van het gratis congres 'Jong en kanker'.

di, 28/09/2021 - 10:00
het Lamot (Mechelen)

Kom op tegen Kanker organiseert op 28 september 2021 de tweede editie van het gratis congres 'Jong en kanker'. Jongeren en zorgprofessionals maken de balans op: wat verbeterde er in drie jaar tijd en tegen welke drempels lopen jongeren met en na kanker nog steeds aan?  

Het congres biedt een dag vol inspirerende praktijkvoorbeelden en getuigenissen voor al wie het verschil kan maken voor jongeren tijdens en na kanker. Het congres richt zich niet alleen tot artsen en zorgverleners in ziekenhuizen, maar ook tot zorgprofessionals buiten het ziekenhuis. Denk aan psychologen, seksuologen, maatschappelijk werkers, trajectbegeleiders, kinesisten, VDAB-consulenten voor langdurig zieken, beleidsmakers, studentenbegeleiders op universiteiten en hogescholen enz. 

Aan het einde van de dag ga je naar huis met ideeën en antwoorden op de vraag hoe jij de zorg, nazorg en re-integratie op maat voor 16- tot 35-jarigen met kanker (AYA's) kunt verbeteren. Met oog voor de verschillende aspecten in iemands leven die kanker overhoop haalt.  

Programma

De voormiddag bevat plenaire sessies waar zowel jongeren zelf als experts spreken over verschillende aspecten van kanker op jonge leeftijd, van kracht vinden tot re-integratie. Karolien Debecker, radiopresentatrice en ervaringsdeskundige, modereert deze sessies.

In de namiddag kun je kiezen uit drie thematische sessies:

  • AYA-zorg in het ziekenhuis
  • Re-integratie
  • AYA-nazorg
     

Aan het einde van de dag ga je naar huis met ideeën en antwoorden op de vraag hoe jij de zorg, nazorg en re-integratie op maat voor 16- tot 35-jarigen met kanker kunt verbeteren. Je vindt hier meer details over het programma

Praktische informatie

Afspraak op 28 september in het Lamot in Mechelen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor het congres

Meer info?

Meer info vind je op de website van Kom op Tegen Kanker. 

Type activiteit