Dit zijn mogelijke chirurgische ingrepen die de dienst plastische chirurgie uitvoert op vlak van bodycontour herstel:
Dit zijn een aantal voorkomende ingrepen bij de dienst abdominale heelkunde.
Een fissuur of anale kloof is een wondje aan de anus dat niet geneest. Als een behandeling met geneesmiddelen niet werkt, is een operatie nodig (laterale interne sfincterotomie)
Gastroöesophageale reflux, ‘zuurbranden’ of ‘het zuur’. Om het terugstromen van maagzuur in de slokdarm tegen te gaan, kunt u bij het UZA terecht voor een operatie.
Een liesbreuk is een opening in het lieskanaal waardoor het buikvlies kan uitpuilen. Bij last en pijn kunt u in het UZA terecht voor een liesbreukoperatie.
Een littekenbreuk is een breuk in de spierlaag van de buikwand als gevolg van een buikoperatie. Bij last of om esthetische redenen kunt u voor een operatie kiezen.
LARS is een verzamelnaam voor darmklachten die kunnen ontstaan na endeldarmchirurgie.
Een perianale fistel is een soort tunneltje dat ontstaat vanuit het laatste deel van de darm (anaal kanaal) en een weg zoekt naar de huid. Meestal is een operatie nodig.
Bij rectum- of endeldarmkanker kunnen kwaadaardige tumoren slijm- of bloedverlies en valse stoelgangdrang veroorzaken.
Lees hier wat u voor, tijdens en na een operatie bij slokdarmkanker kunt verwachten.
Abnormale zwellingen van bloedvaten aan de anus of darm. Volstaat een inspuiting of rubberen ringetje niet, dan is een operatie nodig.
Bij stoelgangincontinentie verliezen de sluitspieren de controle over de ontlasting. In sommige gevallen wordt dan overgegaan tot een chirurgische ingreep.
De dienst abdominale chirurgie voert onderzoeken uit om aandoeningen te kunnen vaststellen.
Als er onvoldoende blijvende resultaten geboekt worden met diëten en lichaamsbeweging, kan een chirurgische ingreep (bariatrische heelkunde) helpen.
Bij een gastric bypass wordt de maag verkleind, en worden de twaalfvingerige darm en een deel van de dunne darm omgeleid (bypass).
Bij de gastric sleeve (restrictieve ingreep of maagverkleining) wordt de maag verkleind, waardoor u sneller een verzadigingsgevoel krijgt en minder zal eten.
Lees meer over de nazorg, herstelperiode, complicaties, opvolging, resultaten en plastische mogelijkheden na een vermageringsingreep.
Om uw doelgewicht te bereiken en aan te houden, is het belangrijk dat ook uw voedingspatroon wordt aangepakt, zowel voor als na de operatie.
Om meer info te hebben over uw algemene gezondheidstoestand, gebeuren er verschillende vooronderzoeken.
Om in aanmerking te komen voor een obesitasoperatie (en de terugbetaling ervan) moet u voldoen aan enkele BMI-vereisten en wettelijke criteria.