Teddy Bear Hospital

Laat je kind kennismaken met het ziekenhuis!

za, 01/04/2017 - 08:30 - 17:00
UZA

Veel kinderen vinden het ziekenhuis met dokters in witte jassen en ingewikkelde onderzoeken eng. Vaak komt dit doordat kinderen niet weten wat hen te wachten staat. In het Teddy Bear Hospital kunnen kinderen tussen 4 en 7 jaar oud spelenderwijs kennismaken met een nagebootst ziekenhuis, om zo de angst voor dokters en ziek-zijn enigszins weg te nemen.

De kinderen komen naar het ziekenhuis met hun zieke knuffels en laten deze hier behandelen door teddybeerdokters. Deze teddybeerdokters zijn studenten geneeskunde die voor een dag een witte jas aantrekken om beren, krokodillen, giraffen en poppen weer beter maken.

De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Er wordt hen wel gevraagd om de dokters te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een operatie. Kortom: een ideale manier om je kind kennis te laten maken met het ziekenhuis.

Het Teddy Bear Hospital wordt voor de zesde keer in Vlaanderen georganiseerd in het UZA door EMSA, European Medical Students’ Association, een internationale organisatie van studenten geneeskunde. Het project is in heel wat landen een groot succes.

Praktisch


In samenwerking met

                                          

                              

                       

 

Doelgroep
Organisator
Knuffelbeer met hoofdverband